Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odvjetnik ga više ne želi braniti!

Autor: Minja Gugić

07.07.2010. 22:00
Odvjetnik ga više ne želi braniti!


Iako je u pritvoru od listopada prošle godine, Robert Horvat nije se složio s konceptom iznošenja obrane, pa mu je odvjetnik Filip Brdar otkazao punomoć, a on će i dalje ostati iza rešetaka dok mu sud ne dodijeli novog branitelja
Na Županijskom sudu u Zadru jučer je trebalo biti nastavljeno suđenje Robertu Horvatu zvanom Robi (35) i 30-godišnjem Tomislavu Suriću Coli zbog delikata oko droge, no suđenje nije ni počelo jer je Horvatov izabrani odvjetnik Filip Brdar obavijestio Sudsko vijeće da više nije njegov branitelj.
– Otkazujem punomoć kao branitelj zbog nastalog nesuglasja oko koncepta iznošenja obrane – rekao je kratko Filip Brdar, a predsjednik Sudskog vijeća zbog toga je bio prisiljen odgoditi raspravu do daljnjega, odnosno dok se Horvatu ne nađe drugi branitelj i to po službenoj dužnosti jer je optuženi rekao kako ovaj put nema odvjetnika kojeg bi sam angažirao, po izboru.
Horvat je, naime, optužen da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine u Zadru u tri navrata Suriću prodao heroin u količinama od po sedam grama. Prilikom pretrage njegova stana i auta, policajci su pronašli još šest mobitela, više telefonskih kartica raznih operatera i telefonskih bonova te novac za koji se sumnja da je zaradio “dilanjem”.
Surić je optužen da je od Horvata kupio drogu, a policija mu je sedam kupljenih grama pronašla u automobilu.
Na početku suđenja Horvat se izjasnio kako se ne osjeća krivim, dok je Surić krivnju priznao.
Tijekom dosadašnjeg suđenja ispitani su sudski vještaci psihijatrijske i psihologijske struke koju su dali stručno mišljenje o psihološkom profilu dvojice optuženika. Tako su za Horvata vještaci rekli da je povremeni konzument heroina te da je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv.
Što se pak, tiče Surića za njega su rekli da je ovisnik koji je u tretmanu liječenja te da bi liječenje trebalo obvezno nastaviti.
Tomislav Surić brani se sa slobode, dok je Robert Horvat od dana uhićenja od sredine listopada prošle godine u pritvoru zadarskog Istražnog centra.