Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Strahujem zbog financija

Autor: Andrija Prović

07.07.2010. 22:00
Strahujem zbog financija

Foto: Filip BRALA



Nerealno je očekivati da starije igračice igraju rekreativno prvoligašku košarku. Nadam se samo da će se do početka sezone nešto promijeniti – kaže Peričić
Košarkašice Zadra ovih dana odrađuju lagane treninge za održavanje forme uoči priprema za novu, petu uzastopnu A-1 sezonu. Seniorskom sastavu pridružile su se i djevojke 1996. i 1997. godišta, a iako im zbog reprezentativnih obveza nedostaje pet juniorki, odnosno nositeljica igre, čini se da na Višnjiku vlada ljetna idila. Zašto i ne bi? Naporna je sezona iza njih. Sezona u kojoj su unatoč ozljedama i odlascima igračica opet ostvarile svoj cilj i sada mogu otpustiti kočnice. No, idila je u ovom slučaju kulisa za probleme koji poput kakvog prokletstva prate ŽKK Zadar – ozljede i financije.
– Bojim se za sljedeću sezonu. Ona će opet ovisiti o novcima s kojima klub bude raspolagao. Znamo da je Grad naš glavni financijer, a kako ni njima ne cvjetaju ruže, strahujemo da dogodine nećemo moći raspolagati niti s ono malo lanjskih sredstava. Primjerice, teško je razgovarati s igračicama o njihovu angažmanu istovremeno ne znajući što im možemo ponuditi. Nerealno je očekivati da starije igračice igraju rekreativno prvoligašku košarku. Nadam se samo da će se do početka sezone nešto promijeniti – požalio se Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
Kako jedan problem obično dolazi u pratnji drugog, u ŽKK Zadar suočeni su s ozljedama Ivane Blažević i Katarine Popović, dok je neizvjesno hoće li “bijelo-plavi” dres dogodine nositi Marina Akšamović, Nina Krstić i Karmen Jeričević.
Ivana Blažević je još u fazi oporavka te se nadam da nećemo dugo čekati na njen povratak. Ozljeda ju je spriječila da sudjeluje u reprezentativnim akcijama, odnosno nastupi na Europskom prvenstvu divizije B, a isti razlog je spriječio i Katarinu Popović.
– Ona je otišla na pripreme juniorske reprezentacije, ali se ubrzo morala vratiti zbog kroničnog problema sa skočnim zglobom – objašnjava Peričić koji o statusu dvije igračice koje bi mogle završiti “preko bare” kaže:
– Nina Krstić čeka vizu za Ameriku. Dobije li je, košarkašku karijeru će nastaviti na Floridi. Karmen Jeričević nije uspjela dobiti vizu te postoje šanse da i dogodine opet bude s nama, ali tu se opet vraćamo na pitanje financija. U ovom trenutku ne znam kakvi su njeni planovi. Hoće li potražiti posao u Zadru i hoće li imati želju nastaviti igrati.
A Marina Akšamović? Pretpostavljamo da se i na nju odnosi problem s honorarima, međutim, Akšamović za Zadar veže i studij?
– Isto tako, za sada ne znam što će biti s Marinom. Veseli nas što se dobro oporavlja nakon operacije te se nadamo da će se naša suradnja nastaviti i dogodine.
Da ne bude sve tako crno, ovo se ljeto pobrinula Božena Tokić koja je najavila povratak u matični klub.
– Preostaje još da se Božena i uprava kluba dogovore oko detalja ugovora, no tu je načelno sve dogovoreno. Nakon privođenja studija kraju ona bi trebala biti naše novo, vrijedno pojačanje.
 


Nastup na Croolimpijadi


Prvi sljedeći nastup košarkašice Zadra imat će ovog mjeseca kada sudjeluju na drugim Hrvatskim svjetskim igrama (18. do 23. srpnja), popularno zvanim Crolimpijada.
– Nažalost, za sudjelovanje na košarkaškom turniru prijavljene su samo tri ekipe: jedna australska, sveučilišna i naš sastav. Ipak, to ćemo natjecanje iskoristiti za uigravanja i provjeru forme uoči priprema za novu sezonu, planiranih sredinom kolovoza – rekao je Peričić.