Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mladić se kaje i još je u nevjerici zbog svega što se dogodilo

07.07.2011. 22:00
Mladić se kaje i još je u nevjerici  zbog svega što se dogodilo


– Mislim da je bio jako uplašen u tom trenutku. On je svjestan onoga što je učinio i posljedica koje su mogle nastati – zaključila je socijalna radnica. On je u listopadu lani na zadarskom Željezničkom kolodvoru napao Žeželja i sjekirom ga udario u predjelu glave


Nakon što su na prošloj raspravi saslušana i ispitana sedmorica mladića u dobi od 17 godina, mahom učenika srednje strukovne škole koji su na ročište došli u pratnji roditelja, jučer je na Županijskom sudu u Zadru iskazom Jelice Dadić, socijalne radnice iz zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži, nastavljeno suđenje 19-godišnjem Ivanu Vukiću.
On je optužen za pokušaj ubojstva godinu dana mlađeg, Martina Žeželja.
Dadić je saslušana i ispitana jer je imala savjetodavnu ulogu u obitelji Vukić, a prema naputku Centra za socijalnu skrb. Mladića je okarakterizirala kao odgovornog i zrelog, a roditelje kao vrlo brižne.
– U ovih sedam mjeseci koliko sam radila s Ivanom i njegovom obitelji zaključila sam da je riječ o mladom čovjeku koji je spreman na suradnju, a i odnosi u obitelji su se stabilizirali. Mislim da je on sada sasvim prosječna osoba njegove dobi. Završio je četvrti razred Tehničke škole i nakon što maturira namjerava ploviti. U njegovom slučaju i mi se slažemo s prijedlogom zadarskog Centra za socijalnu skrb da se u odnosu na njega prilikom odmjeravanja kazne primijeni maloljetničko, a ne tzv. opće kazneno pravo jer mislimo da će se time postići svrha kažnjavanja. On više neće činiti kaznena djela, a poslat će se i poruka njegovoj, mladoj populaciji- naglasila je Dadić dodajući kako u Vukićevu slučaju nema poremećaja u ponašanju.
– On se duboko i iskreno kaje i u nevjerici je i danas zbog svega što se dogodilo. Mislim da je bio jako uplašen u tom trenutku. On je svjestan onoga što je učinio i posljedica koje su mogle nastati – zaključila je socijalna radnica.
Incident koji samo pukom srećom, podsjećamo, nije završio s najtragičnijim mogućim posljedicama dogodio se 20. listopada prošle godine oko 13.30 sati na prostoru zadarskog Željezničkog kolodvora. Prema optužnici, mladić je sa skupinom od oko 30 svojih prijatelja i školskih kolega pričekao mladog Žeželja jer se htio obračunati nakon svađe koju su imali prethodnog dana. Sjekirom je udario mladića u predjelu glave. Nakon incidenta Vukić je uhićen i priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio pritvor dok se ne ispitaju svi svjedoci, odnosno zbog opasnosti od utjecaja na njih.
Još na početku suđenja mladić je rekao kako se ne osjeća krivim i brani se sa slobode. Suđenje se nastavlja.