Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Silovao sumještanku nudeći joj prijevoz do kuće

07.07.2011. 22:00
Silovao sumještanku nudeći joj prijevoz do kuće


Silovatelj i žrtva se navodno poznaju jer su iz istog mjesta, pa je ona vjerojatno i pristala ući u njegov auto kako bi ju odvezao do kuće. Putem je skrenuo na makadamski put te je potom fizički nasrnuo na nesretnu djevojku i silovao ju


M. K. (50), priveden je jučer uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Vladimiru Mikolčeviću – zbog  silovanja.
Tijekom ispitivanja u nazočnosti svog odvjetnika Željka Žuže, osumnjičeni se muškarac, kako saznajemo, branio šutnjom. Istražni sudac je potom donio rješenje o provođenju istrage te mu odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na djevojku koju je silovao te zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Svoj je iskaz istražnom sucu jučer dala i njegova žrtva.
On se naime, prema informaciji iz PU zadarske sumnjiči da je u srijedu poslijepodne uz cestu između Biograda i Benkovca silovao 24-godišnju djevojku iz okolice Zadra. Policija nije željela otkriti nikakve detalje ovog slučaja, ali ono što smo uspjeli saznati neslužbenim kanalima, jest da se silovatelj i njegova žrtva poznaju jer su iz istog mjesta. Ona je navodno hodala uz cestu, a on se svojim autom zaustavio nudeći joj prijevoz do kuće. Djevojka je, ništa ne sluteći pristala, a on je tijekom vožnje u jednom trenutku skrenuo na sporedni, makadamski put te savladavši ju fizičkom snagom – silovao. Nije poznato na koji se način djevojka potom uspjela izvući i prijaviti ga policiji u Biogradu, no biogradski su ga policajci uhitili nedugo nakon njegovog stravičnog zlodjela.
On je inače, stari policijski znanac koji je i robijao kao član bande drumskih razbojnika koji su pljačkali uglavnom strane turiste – kampere tijekom ljetne sezone na području Zadra, Biograda, Gračaca i Šibenika.
Sve to događalo se od 14. svibnja do 3. rujna 2002. godine. On i njegova ekipa među kojima su bila još dvojica muškaraca i jedna žena, maskirani su noću vršili prepade na turiste i prijeteći im, uzimali novac.
Bio je osuđen na pet godina i devet mjeseci zatvora, što je i odrobijao.