Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Petrčanci sami ulovili ribu i kuhali je na mulu

Autor: Marija Knežević

07.07.2013. 22:00
Petrčanci sami ulovili ribu i kuhali je na mulu


Mladež Petrčana na čelu s Dujom Stanišićem i Mateom Buškulić, uzela je ove godine stvar u svoje ruke i oživjela mjesto po pitanju tradicije, spize, sporta i zabave


Petrčka Brudetijadu trajala je dugo u noć s petka na subotu, a teće s brudetom jako brzo ispražnjene su do kraja, što je dokaz da su brudeti svih natjecateljskih ekipa bili izvrsni. Prvo mjesto osvojila je ekipa Dolores i Marino, supružnici koji su osvojili izlet brdom na Kornate i večeru u restoranu “Amore”. Drugo mjesto s istim brojem bodova dijele Željko i Mario te Duje i Dino, a nagrada je klopa u fast foodu “Shut up and eat” i piće u “Vagabunda”. Duje je kao viceprvak Brudetijade zapravo nagrađen klopom u svojem vlastitom fast foodu, pa će samo cugu popiti u gostima. Treće mjesto osvojili su Mara i Ivica, a nagrada za broncu petrčke Brudetijade je plamenik. Za dobru atmosferu pobrinuo se band Puntamika, a voditelj je bio Igor Jelenić Toto.
Brudetijada se prvi put održala u Petrčanima i ona je, nakon malonogometnog turnira “Tri na tri” od prošlog tjedna, dio Petrčkog ljeta koje se kroz brojna zbivanja nastavlja sve do kraja kolovoza. Mladež Petrčana na čelu s Dujom Stanišićem i Mateom Buškulić, uzela je ove godine stvar u svoje ruke i oživjela mjesto po pitanju tradicije, spize, sporta i zabave na dalmatinski, petrčki način.