Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Spoj umjetnosti i dječje energije

Autor: Branko Božić

07.07.2013. 22:00
Spoj umjetnosti i dječje energije

Foto: Branko BOŽIĆ



Fotografije koje ćemo vidjeti svi skupa zajedno čine jedan nevjerojatno divan spoj u kojem se sastaju talent i kreativnost umjetnice te energija djece kao i predivni i bajkoviti prizori i ambijenti diljem Hrvatske gdje su fotografije stvarane – Marijana Ramov


Već dugo ninska Likovna galerija “Višeslav”, koja je dio obnovljene i restaurirane Barokne kuće kao i samo dvorište Barokne kuće, nisu bili ispunjeni do posljednjeg mjesta kao što je to bilo prilikom otvorenja izložbe mlade likovne umjetnice i fotografkinje Ive Lulić na temu “Vile i Vilenjaci-Artusi”. Riječ je o tridesetak djela nastalih u posljednjih nekoliko godina preko kojih autorica na osebujan način promovira likove malih vila i vilenjaka, to jest štićenika iz Doma za napuštenu djecu Vladimir Nazor u Karlovcu.
Ninjane i njihove brojne goste, među kojima su bila djeca štićenici navedenog Doma iz Karlovca sa svojim odgojiteljima i ravnateljicom ustanove dr. sc. Marija Vučinić Knežević, biranim i toplim riječima u ime organizatora Grada Nina i nazočnog gradonačelnika Emila Ćurka na početku je pozdravila savjetnica za kulturu grada dipl. povjesničarka umjetnosti Marijana Ramov.
– Na otvaranju ovogodišnjeg kulturnog ljeta ostvarila nam se želja ugostiti i na jedan dan udomiti naše male goste, štićenike Doma za napuštenu djecu Vladimir Nazor iz Karlovca u pratnji njihove odgojiteljice i ravnateljice Maje Vučinić Knežević. Povod njihovoga današnjeg dolaska bio je otvorenje izložbe pod nazivom “Vile i Vilenjaci-Artusi” ovdje pored mene nazočne pedagoginje i povjesničarke umjetnosti autorice Ive Lulić koja se već sedam godina bavi fotografijom i koja je do sada imala zavidan broj samostalnih izložbi. Fotografije koje ćemo vidjeti svi skupa zajedno čine jedan nevjerojatno divan spoj u kojem se sastaju talent i kreativnost umjetnice te energija djece kao i predivni i bajkoviti prizori i ambijenti diljem Hrvatske gdje su fotografije stvarane, rekla je Ramov.
 Otvarajući izložbu, čije su otvorenje inače uveličali svojim nastupom ninski mladi tamburaši članovi KUD-a Branimir pod vodstvom dirigentice Ivane Burela, Marijana Ramov je istaknula kako će svi zainteresirani izložbu moći razgledati svakog dana do 30. srpnja te kako će na istom mjestu 1. kolovoza biti otvorena nova izložba na kojoj će se svojim najnovijim likovnim ostvarenjima ninskoj i široj publici predstaviti renomirani hrvatski likovni umjetnik, grafičar, književnik, publicist Dimitrije Popović.