Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zabranjena buka i prašina do 15. rujna

Autor: Branko Božić

07.07.2013. 22:00
Zabranjena buka i prašina do 15. rujna

Foto: Branko BOŽIĆ



Iznimno, moći će se izvoditi građevinski radovi Općine i to u skladu s programom izgradnje objekata komunalne infrastrukture i radovi koji imaju oznaku hitnosti. Kaznom u iznosu od 10.000 kuna kaznit će se pravna osoba za nepoštovanje ove odluke te s pet tisuća kuna fizička osoba


Općinsko vijeće u novom sazivu sastalo se je na poziv predsjednika Dalibora Glavana Mudre (NZ) na prvoj radnoj sjednici koja je u potpunosti bila posvećena aktualnim pitanjima o životu i razvoju Privlake.
S obzirom na to da je krenula turistička sezona Vijeće je donijelo odluku o zabrani i ograničavanju građevinskih radova tijekom turističke sezone. Oporbeni vijećnik Nikica Begonja (HDZ) u raspravi na ovu temu podnio je amandmane koji su usvojeni. U konačnici je odlučeno da se na prostoru općine Privlaka zabranjuju u potpunosti svi građevinski i drugi radovi koji stvaraju buku i prašinu i to do 15. rujna.
U navedenom razdoblju i na navedenom prostoru mogu se obavljati iznimno građevinski radovi koje izvodi Općina Privlaka i to u skladu s programom izgradnje objekata komunalne infrastrukture i koji imaju oznaku hitnosti. Za provođenje odluke na terenu Vijeće je zadužilo općinsku komunalnu službu, a novčanom kaznom u iznosu od deset tisuća kuna kaznit će se pravna osoba za nepoštovanje ove odluke te s pet tisuća kuna fizička osoba.
 U nastavku se raspravljalo o stanju u općinskom Komunalnom poduzeću Artić. Vijeće je najprije razriješilo dosadašnji tročlani Nadzorni odbor i imenovalo novi u sastavu Ive Begonja, Šime Šarić i Damir Glavan. Na prijedlog predsjednika Vijeća Dalibora Glavana Mudre i općinskog načelnika Nevena Begonje (NZ) Vijeće je usvojilo jednoglasno odluku po kojoj se direktoru Artića Borisu Bori Glavanu nalaže da najkasnije do 25. srpnja sazove skupštinu društva te uz izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2012. godini prikaže poslovanje u prvih šest mjeseci ove godine. Načelnik Begonja i predsjednik Glavan su kazali da je Glavan bio dužan sazvati skupštinu do konca ožujka ove godine i da Artić nije ničija svojina pa tako ni direktora Glavana, već je on društvo u vlasništvu svih Privlačana.