Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani više vole ragbi nego picigin

Autor: Marija Knežević

07.07.2013. 22:00
Zadrani više vole  ragbi nego picigin

Foto: Marin GOSPIĆ



Brojni kupači sa gradske plaže Kolovare u subotu popodne  podigli su se sa svojih ručnik,a ostavili novine i knjige i došli gledati  ragbi na plaži.
Sudjelovalo je pet muških momčadi i dvije ženske ekipe. Kod muških  je konačni raspored izgledao ovako: Nada, Zadar, Sinj, Atletiko i Lokomotiva.
Cure su predstavljale dva kluba – Zadar i Nada, a budući su odigrale  dva susreta i obje ekipe, svake u svom meču, pobijedile istim rezultatom (3:2), podijelile su prvo mjesto.
Igralo se po ligaškom sistemu, odnosno svatko je igrao sa svakim, u  svakoj momčadi po pet igrača i poluvrijeme je trajalo pet minuta.
– Ovo je svakako popularizacija ragbija kao sporta, mnogi su čak ciljano došli pogledati susrete jer su vidjeli najave. Drago nam je da su  gledatelji uživali, a uživali su i momci koji su igrali, kazao nam je Zlatko  Vunjak, trener RK Zadar koji je drugu godinu za redom organizator  ovog susreta.
Naravno, ni ovaj turnir nije prošao bez kod ragbijaša obaveznog  “trećeg poluvremena”, druženja uz iće i piće, more i sunce.
– Ragbijaši se ljeti sele na plaže i igraju ovu inačicu popularnog sporta. Zadar Beach Rugby 3 slijedi iduće godine i nadamo se da će postati  internacionalan, zaključio je Vunjak.