Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U subotu u Gradskoj knjižnici “Budi tata”

07.07.2016. 22:00
U subotu u Gradskoj knjižnici “Budi tata”


U subotu od 9.30-11.30, u Multimedijalnoj dvorani zadarske Gradske knjižnice održava se radionica za očeve u sklopu projekta “Budi tata!”. Radionica je koncipirana tako da očevi pomažu očevima nositi se s izazovima očinstva, a vode je očevi koji su prošli posebnu obuku za to, dok se sama radionica temelji na savjetovanju otac-ocu. tadionica se održava u organizaciji udruge Roda.
Naime, u rujnu 2013. godine, roda se prvi put počela baviti očevima i osnaživanjem očeva za preuzimanje aktivne i ravnopravne uloge u obitelji, istovremeno zagovarajući promjene praksi i politika koje će dovesti do ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u odgoju djeteta.
Ciljevi projekta su informiranje i educiranje roditelja, posebno očeva o njihovim roditeljskim pravima, zagovaranje promjena praksi i politika koje će dovesti do ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u odgoju djeteta.
Unatoč svim naporima određenih dijelova društva, u Hrvatskoj još uvijek prevladava mišljenje da je majčinstvo najvažnija uloga žene i da je roditeljstvo posao majke. To je dodatno zabrinjavajuće jer podrška cjelokupnog sustava nije takva da žene, ukoliko to žele, imaju ravnopravnu mogućnost uključivanja u obiteljski život i na tržište rada.