Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bratanoviću poželjeli što više srida na Paraolimpijadi

Autor: Siniša Klarica

07.08.2012. 22:00
Bratanoviću poželjeli što više srida na Paraolimpijadi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović upriličio je danas primanje za zadarskog paraolimpijca Ivicu Bratanovića. Bratanović, zajedno sa ostalih 25 hrvatskih paraolimpijaca putuje 22. kolovoza u London gdje će nakon završetka ljetnje, biti održana i paraolimpijada. Ovo je Bratanoviću, nakon Pekinga i osvojenog 18. mjesta, druga paraolimpijada gdje će 1. i 2. rujna, nastupiti u diciplini zračna puška standard ležeći i stojeći stav.
Zamjenik zadarskog gradonačelnika rekao nam je kako se Ivicu ispraća bez imperativa pobjede i medalje te da je velika čast što Zadar i Hrvatska imaju svog predstvanika na paraolimpijadi.
– Eto, očekivali smo medalju od naših jedriličara, sad je očekujemo od rukometaša Ninčevića. No to je sport pa tako bez imperativa želimo i našem Ivici mirnu ruku i što više srida, rekao je Dražen Grgurović te je pri tom Bratanoviću poklonio zastavu Grada Zadra s željom da je na pobjedničkom postolju pokaže cijelom svijetu.
Ivica Bratanović je rekao da će zastava Zadra uz hrvatski stijeg, ponosno vijoriti s balkona njihove sobe u olimpijskom selu jer je običaj da sportaši ne ističu samo svoje, nego i zastave i obilježja mjesta iz kojih dolaze.
No kakva ga konkurencija očekuje u Londonu, Bratanović je slikovito opisao na slučaju prošlog svjetskog prvenstva u Zagrebu, kad je čak 12 natjecatelja „upucalo” maksimalnih 600 krugova.
– Za ilustraciju prva hrvatska osvajačica medalje Snježana Pejčić je u finale ušla sa čak 6 devetki. Ja sam ih na prošlom prvenstvu imao samo dvije, sve ostalo bilo je u „crno”, ali sam svejedno osvojio 22. i 23. mjesto. No takav je sport streljaštvo pa je meni velika želja ući u finale među osam najboljih, a tamo što bude. Samo se treba sjetiti Giovannija Cernogoraza i njegove mirnoće u finalu trapa kad je sa šestog mjesta došao do zlata, rekao je Bratanović koji je posebno istaknuo potporu Grada, Županije i Saveza sportova.
Ovog puta s njim u London putuje i njegov trener Tihomir Jurković koji kaže da su već dva mjeseca treninge i pucanje prilagodili londonskoj satnici. No u paraolimpizmu puno toga ovisi o zdravstvenoj sposobnosti natjecatelja na sam dan natjecanja. Također je neobično što se Bratanovićeve discipline pucaju dan za dan, bez pauze između utakmica. Ipak, kaže Jurković, cilj je pucati 599 krugova i s tim rezultatom ući u finale iako je Bratanović na treningu već puno puta pucao maksimalnih 600 krugova.