Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Profesor ispljuskao 12-godišnjeg dječaka zbog dječje svađe

Autor: Suzana Bandić

07.08.2012. 22:00
Profesor ispljuskao 12-godišnjeg dječaka zbog dječje svađe


Incident se dogodio u Ulici Antuna Barca na Smiljevcu nakon što se 44-godišnji profesor umiješao u svađu između njegova 10-godišnjeg sina i 12-godišnjeg dječaka iz susjedstva kojeg je potom ispljuskao


Mr. sc. Denis  Prusac (44), dipl. ing. strojarstva i zaposlenik u srednjoj Tehničkoj školi Zadar gdje predaje stručne  predmete strojarske skupine prekršajno je prijavljen jer je istukao 12-godišnjeg dječaka.
Incident se, kako  doznajemo u PU zadarskoj, dogodio u Ulici  Antuna Barca na Smiljevcu, a nakon što se  profesor umiješao u  svađu između njegova  10-godišnjeg sina i  12-godišnjeg dječaka iz  susjedstva. Navodno  su se dječaci porječkali  u igri što je u jednom  trenutku prešlo u naguravanje. To je s balkona svog stana vidio  profesor, nakon čega je  sišao u dvorište među  dječake i odlučio “pravdu” uzeti u svoje ruke.  Otvorenim dlanom pljusnuo je dječaka, a kad se on  pobunio rekavši da je on  samo uzvratio udarac njegovu sinu, uslijedio je još  jedan udarac. Dječak se  ponovno pobunio, a profesor je primijenio “pedagošku” mjeru i treći put  nakon čega je dječak pao  na pod. Za sve je odmah  saznao otac 12-godišnjeg  dječaka koji je o incidentu  obavijestio policiju.
– Obavljen je razgovor sa  svim sudionicima, a kako  nije bilo vidljivih ozljeda  kod dječaka, te je njegov  otac decidirano odbio  odlazak liječniku, sačinjen  je optužni prijedlog protiv  44-godišnjaka zbog narušavanja javnog reda i mira – rekao je Elis Žodan,  glasnogovornik PU zadarske napominjući kako je  profesoru još i izrečena  mjera zabrane približavanja 12-godišnjem  dječaku.
Slučaj bi tijekom narednih nekoliko dana trebao  svoj epilog dobiti u sudnici  Prekršajnog suda u Zadru.