Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Probili barikadu kod Pakoštana pa sletjeli s ceste

07.08.2016. 22:00
Probili barikadu kod Pakoštana pa sletjeli s ceste


Sve je započelo kad je policijska ophodnja oko 2.30 zatekla trojac u pokušaju provale u jednu trgovinu u Vodicama, nakon čega su se dali u bijeg. Biogradski policajci postavili su im na Jadranskoj magistrali barikadu
Filmska potjera odvijala se u ponedjeljak oko tri sata u noći na cesti od Vodica do Vrane, kad su se trojica razbojnika audijem dala u bijeg pred vodičkom policijom. Uz pomoć biogradskih kolega, policajci su razbojnicima stali na kraj na području Vrane. Uhićeni su i privedeni u prostorije zadarske policije, gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.
– Noćas oko tri sata od šibenske policije zaprimljena je dojava o audiju šibenskih registracija u kojem se nalaze osobe osumnjičene za kazneno djelo na području te policijske uprave. Policijski službenici PP Biograd pokušali su vozilo zaustaviti kod Pakoštana, no bez uspjeha. Bjegunci su uhićeni kod Vrane, gdje su automobilom sletjeli s ceste. Odvezeni su u Opću bolnicu Zadar kako bi im bila pružena liječnička pomoć, a potom su privedeni u prostorije policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske navodeći kako će se tek po okončanju krim-obrade znati i kvalifikacija kaznenih djela za koje će ih policija teretiti.
Sve je započelo kad je policijska ophodnja oko 2.30 zatekla trojac u pokušaju provale u jednu trgovinu u Vodicama, nakon čega su se dali u bijeg, a policajci pod rotacijama i sirenom krenuli za njima. Kako se nisu htjeli zaustaviti, vodički policajci su u pomoć pozvali kolege iz Policijske postaje u Biogradu koji su im na Jadranskoj magistrali, kod Pakoštana, postavili barikadu. Put su im prepriječili s dva označena policijska vozila, no razbojnici se nisu zaustavili ni tada. Štoviše, nagazili su po gasu i zaletjeli se direktno u jednog od policajaca na barikadi, koji je bio prisiljen skočiti pokraj kolnika kako bi spasio život. Razbojnici su potom probili barikadu i nastavili suludu vožnju obližnjom sporednom cestom koja vodi prema Vrani, a policajci su sjeli u svoje automobile i krenuli za njima. U jednom trenutku, vozač audija izgubio je kontrolu nad upravljačem i sletio s kolnika, gdje se potom zaustavio u raslinju uz prometnicu.
Sasvim je izvjesno da će sva trojica muškaraca biti osumnjičena za pokušaj provale u trgovinu u Vodicama, a vozač za izazivanje prometne nesreće u kojoj je njegov suputnik zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Budući da su dva policijska vozila oštećena prilikom probijanja barikade, vozač bi trebao odgovarati i za oštećenje tuđe pokretne stvari i prisilu prema službenoj osobi u obavljanju službene dužnosti. Kako se vozač još i svjesno zaletio na policajca, koji je u posljednji čas izbjegao nalet i tako si spasio život, vozaču bi se u nizu kaznenih prijava mogla naći i ona najteža – pokušaj ubojstva službene osobe.
U pretresu vozila policijski službenici pronašli su razne predmete za koje se sumnja kako su plijen iz neke ranije pljačke, pa ostaje za vidjeti što će se kriminalističkim istraživanjem utvrditi i hoće li i taj pronalazak rezultirati kaznenim prijavama.
Kako doznajemo Županijsko državno odvjetništvo će trojicu osumnjičenika saslušati danas, a potom bi trebali biti prepraćeni i sucu istrage Županijskog suda u Zadru zbog odlučivanja o tome hoće li biti zadržani u istražnom zatvoru ili pušteni na slobodu.