Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarski kanal ponovno se puni “jedrima”

Autor: Viktor Bogut

07.09.2009. 22:00
Zadarski kanal ponovno se puni “jedrima”

Foto: Adam VIDAS



U organizaciji Rotary cluba Zadar od danas do subote u Zadarskom arhipelagu održat će se 12. tradicionalna, međunarodna jedriličarska Rotary regata.
Očekuje se sudjelovanje stotinjak članova Rotary klubova jedriličara iz dvadesetak gradova iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, koji će se u višednevnom jedrenju, na 20 brodova, boriti za naslov pobjednika u nekoliko jedriličarskih kategorija raspoređenim u tri natjecateljske skupine prema tehničkim obilježjima.
Regata počinje rotarijanskim druženjem u Preku na otoku Ugljanu, u srijedu 9. rujna. Jedriličarsko natjecanje kreće u četvrtak, startom ispred Preka u jutarnjim satima i cijelodnevnim jedrenjem u dva plova po Zadarskom i Srednjem kanalu s konačnim ciljem u Velom Ratu na Dugom otoku, gdje je predviđeno noćenje. Nastavak jedrenja je u petak kroz Srednji i Zadarski kanal do Marine Preko, gdje je i konačni cilj jedrenja te proglašenje pobjedinika u 20 sati.
Kao i svaka akcija Rotarya, tako i ova regata, ima svoju humanitarnu komponentu. Ostvarenim prihodima od priloga sudionika natjecanja osigurat će se materijalna pomoć unapređenju kulturnog i društvenog života na zadarskim otocima. Predviđa se potpora kulturno-umjetničkom društvu u Preku te mjesnom odboru u Velom Ratu za dovršenje spomen obilježja istaknutim Veloraćanima.