Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čvrsti Velebit u uvodu

07.09.2010. 22:00
Čvrsti Velebit u uvodu


Jednostavno neće biti. Oni su euforični, pratit će ih velik broj navijača, a sigurno je da će naši bivši igrači itekako željeti dokazati da im je mjesto u Zadru – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak
Za nekoliko dana krenut će i Prva kuglačka liga. Teško je već izbrojiti po koji put Zadrani brane titulu prvaka i već je postalo ofucano isticati koliko će se drugi sastavi motivirati protiv branitelja naslova. No, u prvom kolu protivnik Zadra će biti izuzetno motiviran. Nekoliko je razloga za to. Prije svega sastav Velebita iz Gospića prošle sezone je ušao u prvu ligu, a poznato je da kuglanje u Gospiću ima odličan status i gledanost, što znači da su i igrači i navijači Velebita poprilično euforični prije bitke s prvakom. Osim toga čak četiri bivša igrača Zadra igraju u Gospiću, a većina igrača Gospića trenira u Mocirama.
– Jednostavno neće biti. Oni su euforični, pratit će ih velik broj navijača, a sigurno je da će naši bivši igrači itekako željeti dokaziti da im je mjesto u Zadru. Iako smo objektivno jača momčad, nikako ih ne smijemo podcijeniti. Moramo od prve minute ozbiljno ući u dvoboj. Ti prvi mečevi su uvijek veliki rizik – ističe kapetan Zadra Mario Baljak, napomenuvši da su uvodna dva kola itekako izazovna.
– Nakon Velebita odmah idemo u Novsku, a to je uvijek jako teško gostovanje. Četiri boda iz ta dva kola bi definitivno bila veliki uspjeh i veliki poticaj, no do njih sigurno neće biti jednostavno doći.
Pripreme su završile. Poznato je da su momčad u odnosu na prošlu sezonu napustili Primož Pintarič i Duško Milanović. No, vratio se Boris Benedik, jedan od najjačih svjetskih igrača. Iako naizgled to nisu velike promjene, one su itekako važne, s toga valja vidjeti kako će izgledati igra Zadra u novoj sezoni.
– Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme i ove dvije prijateljske utakmice na kojima smo postizali odlične rezultate. Pogotovo smo kvalitetno odigrali ovaj drugi dvoboj protiv Mostanja iz Karlovca. U toj utakmici smo postigli drugi rezultat na našoj kuglani, od kada su postavljene nove staze.
Čini se da su i igrači u formi?
– Većina da. Luka Ukalović igra odlično. I ja sam dosta blizu dobre forme. Benedik je uvijek kvalitetan i pouzdan, a njegova ozljeda skočnog zgloba je prošlost. Veliku odgovornost u ovoj sezoni će imati mladi Hrvoje Marinović, koji će preuzeti mjesto u prvoj postavi. Nije to laka zadaća za mladog igrača, no mi stariji smo tu da mu pomognemo – zaključio je Baljak.