Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kako im ne bi našli vagu, drogu važu malom žličicom

07.09.2010. 22:00
Kako im ne bi našli vagu, drogu važu malom žličicom


Vukčević je “pao” u klasičnoj “sačekuši” i to u gradu u blizini zgrade u kojoj stanuje. Uza sebe je imao desetak paketića heroina, a u stanu su mu našli i nešto heptanona
Zoran Vukčević (44) stari policijski znanac i ovisnik sa zavidnim stažem od 24 godine sjeo je jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru pred Sudsko vijeće kojim predsjeda Dijana Grancarić, zbog optužbe kojom se tereti za posjed heroina i heptanona namjenjenih daljnjoj prodaji.
Vukčević je “pao” u klasičnoj “sačekuši” i to u gradu u blizini zgrade u kojoj stanuje. Policajci su bili u zasjedi, a Vukčević je nakon što je izašao iz zgrade i shvatio da je upao u policijsku klopku munjevitom brzinom iz ruke odbacio desetak smotuljaka sa sveukupno 2, 93 grama heroina. Kasnije su “premetačinom” njegova stana policajci još pronašli četiri paketića sa sveukupno 7,43 grama heptanona.
Vukčević koji se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja ove godine, rekao je Sudskom vijeću kako se ne osjeća krivim za ono što mu je optužnicom stavljeno na teret.
Svoj psihijatrijski nalaz i mišljenje o optuženom Vukčeviću potom je jučer na sudu pojasnila i vještakinja psihijatrijske struke dr.Vera Klarić koja je naglasila kako je Vukčević dugogodišnji ovisnik koji je heroin prvi put uzeo prije 24 godine te kako do danas nije bio u “postupku zadovoljavajuće apstinencije”.
– On se nije izliječio 24 godine. U njegovom je slučaju riječ o poremećaju strukture ličnosti koja se očituje u rigidnom načinu razmišljanja, pojednostvaljenosti, potrebom da svoje potrebe zadovolji odmah i sada, psihomotornoj usporenosti, preopširnosti u izlaganju, u čestom zaboravljanju i poremećenoj koncentraciji. Dugotrajno uzimanje droge dovelo je do poremećaja strukture ličnosti i otežanom upravljanju postupcima – rekla je dr. Klarić.
Svjedočio je i policajac koji je uz svog kolegu bio u “sačekuši” i koji je ispričao kako je “pao” Vukčević. Još je rekao kako mu u stanu nisu našli vagu za precizno mjerenje droge, ali je onda i pojasnio:
– U posljednje vrijeme imaju praksu drogu vagati malom čajnom žličicom u kojoj stane 0,1 gram droge – otkrio je policajac ovisničku i “dilersku foru” novijeg datuma.
Suđenje je potom odgođeno zbog nedolaska pozvanog svjedoka na jučerašnju raspravu.