Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Majstorović: Nadam se većoj minutaži

07.09.2010. 22:00
Majstorović: Nadam se većoj minutaži


Moje je igrati i dati sve od sebe, bez obzira na kojoj se poziciji našla. Treneri su ti koji će na kraju odlučiti gdje sam najkorisnija – kaže Majstorović
Kako se datum početka A-1 ženske košarkaške lige sve više bliži (15. listopada), a od prvog ovosezonskog okupljanja košarkašica Zadra prošlo je dvadesetak dana, izvjesno da će se u redovima Zadranki ove godine naći samo jedno od tri lanjska pojačanja (Akšamović, Jeričević i Majstorović). Nakon izostanka s prvih treninga, zbog aktualnog pitanja financija, a potom i bolesti, Lara Majstorovi pridružila se pripremama te se od krilne igračice ponovno očekuje značajan doprinos na krilnoj, odnosno poziciji centra.
– Istina je da sam pred početak sezone htjela riješiti neke nesuglasice oko financija, međutim, ne bi ih nazvala ključnim problemom. Jednostavno, razgovarala sam s ljudima iz kluba i vrlo brzo smo se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo. Žao mi je što se treninzima još nisu pridružila Karmen Jeričević i Sanja Rogošić jer se radi o odličnim igračicama, no što se mene tiče, ja potpuno mirna ulazim u novu sezonu – kaže Zagrepčanka sa zadarskom adresom.
Majstorović bi ove godine trebala ponijeti još veći teret pod reketom. Naime, Marina Akšamović nije se našla na popisu trenerice Marije Mazije, dok je Katarina Popović mlada igračica načeta ozljedama, jedini centar u ekipi.
– Moje je igrati i dati sve od sebe, bez obzira na kojoj se poziciji našla. Treneri su ti koji će na kraju odlučiti gdje sam najkorisnija. Iako sam lani debitirala na “petici”, a moje dosadašnje pozicije su bile “trica” i “četvorka”, vjerujem da ću se snaći.
S obzirom da je nedostatak visine i dalje jedan od ključnih problema “bijelo-plavih”, Majstorović smo upitali očekuje li stoga nešto veću minutažu u odnosu na lani.
– Nadam se da ću više igrati, kao i na kraju prošle sezone. Iako, očekujem da će i ove godine biti dosta rotacija. Na meni je svojim trudom i angažmanom izboriti što važniju ulogu. Vidjet ćemo.
 


Koliko može Zadar u novoj sezoni?


– Kao i prošle godine, izuzetno smo mlada ekipa. Još je rano za neke konkretnije prognoze, no smatram da bismo mogle reprizirati prošlogodišnji uspjeh, a to je ostanak u A-1 ligi. Unatoč porazu u nedavno odigranom prijateljskom susretu s ruskom ekipom, smatram da je naš sastav pokazao potencijal koji će do punog izražaja doći kada završimo pripremni ciklus – mišljenja je Majstorović.