Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najskuplji pokaz za obrovačke đake

07.09.2010. 22:00
Najskuplji pokaz za obrovačke đake


Đački gradski pokaz košta 110 kuna mjesečno. Za one koji žive u drugim mjestima u županiji, pokaz je skuplji. Što dalje, to skuplje. Tako da oni đaci koji žive u primjerice Obrovcu, mjesečni pokaz plaćaju 530 kuna, što je najskuplji đački pokaz
Počela je nova školska godina. Udžbenici, školska torba, pribor, zimska obuća i odjeća… spremni su roditelji više – manje na sve troškove koji dolaze s početkom školske godine. Onima koji žive nešto dalje od škole, uz sve to, potrebni su i đački pokazi. Međutim, kako ističe Edvin Šimunov, direktor Liburnije, zadarski mjesečni pokazi su najpovoljniji u Hrvatskoj.
– Pokazi su već sa svojom cijenom 20, 30 posto jeftiniji od broja mjesečnih vožnji, što je značajan popust koji pokrivamo iz svojih unutarnjih rezervi. Što se tiče županijskih linija, jedinice lokalne samouprave i Županija, u različitim mjerama, subvencioniraju đačke pokaze pa na kraju ispada da roditelji plaćaju samo pedeset posto ukupne cijene. Uz to, svi zadarski studenti imaju besplatan gradski pokaz, kaže Šimunov.
Kako to obično biva, sve se radi u zadnji trenutak pa je tako jučer na Autobusnom kolodvoru bila mala gužva na izradi đačkih pokaza. Srećom, naviknuli su na Autobusnom kolodvoru na to pa su jučer bila otvorena četiri šaltera za đačke pokaze i jedan za otočke i umirovljeničke.
Đački gradski pokaz košta 110 kuna mjesečno. Za one koji žive u drugim mjestima u županiji, pokaz je skuplji. Što dalje, to skuplje. Tako da oni đaci koji žive u primjerice Obrovcu, mjesečni pokaz plaćaju 530 kuna, što je najskuplji đački pokaz.
Senka Dražić iz Debeljaka je na kolodvoru bila sa svojom srednjoškolkom Antonijom koja putuje u školu u Zadar.
– Mjesečni pokaz nas košta 380 kuna. Puno je jeftinije, nego da svaki dan plaća kartu, ali isto je skupo. Ne znam kako bi bilo da imam više djece koja idu u školu u Zadar, rekla je Dražić.
No, kako ističe Šimunov, cijene pokaza su korektne i povoljne.
– Imamo sluha za potrebe građana. Na pokazima uopće ne zarađujemo, niti nam je to cilj, no trudimo se barem pokriti troškove, ističe Šimunov.