Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Neprobojni bedem za “kockaste”

07.09.2010. 22:00
Neprobojni bedem za “kockaste”


Hrvatka nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti u drugom nastupu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Grčka je pred svoja vrata postavila neprobojan bedem koji naši reprezentativci nisu uspjeli probiti tijekom 90 minuta utakmice u Maksimiru i na kraju su se morali zadovoljiti mršavim bodom.
Krenulo je vatreno sa strane “kockastih”. Već u 5. minuti Modrić je oštro tukao s dvadesetak metara iskosa, ali Sifakis je siguran. Tri minute kasnije Strinić je prošao po lijevoj strani, kratko na rubu šesnaesterca primijetio Kranjčara koji pokušava gađati bliži kut gostujućeg vratara. Njegovu oštru loptu Sifakis izbija u korner. Hrvatska je u tih početnih petnaestak minuta stvorila dobar pritisak prema vratima Grčke, ali nekako se čini da se teško dolazi u izrazite prigode. U 19. minuti Grci su uzvratili, bilo je vrlo opasnoi pred našim golom. Pogriješio je Srna, po lijevoj strani sjurio se Samaras i gađa suprotni kut Runjinih vratiju. Na sreću njegov udarac nije bio precizan. U nastavku prvog poluvremena igralo se pretežno na sredini terena, naši reprezentativci većim dijelom imali su loptu u nogama, ali nikako nisu uspijevali probiti bedem koji su stvorili Grci. Tek pred kraj prvog poluvremena jedan dobar pokušaj “kockastih”, Olić je prošao dva igrača, ali je zastao na zadnjoj prepreci i nije uspio ozbiljno ugroziti vrata gostiju.
I u nastavak utakmice “kockasti” su krenuli ofenzivno. U 47. minuti lopta se zakoprcala u mreži gostiju, ali suđeno je zaleđe. Kranjčar je podvalio odličnu loptu za Jelavića koji iz prve pogađa malu mrežicu gostujućih vratiju. Moramo priznati da je maleno zaleđe ipak postojalo. Igrala se 59. minuta kada je Rakitić, koji je netom prije zamijenio Vukojevića, fantastično opalio s 25 metara, a Sifakis krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Korner izvodi Pranjić i na 6-7 metara pronalazi glavu Ćorluke koji umalo promašuje gostujuća vrata. U 74. minuti veliki pritisak na vrata Grčke. Najprije je pokušao Strinić, njegov udarac je blokiran. Nakon njega i Pranjić, ali se dogodilo isto. Nikako da popusti taj bedem pred vratima Grčke. U 77. minuti nakon pogreške Rakitića opasno su zaprijetili gosti iz kontre, ali Strinić blokira udarac Ninisa i spašava nas veće tragedije. Dvije minute kasnije pokušao je Kranjčar iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko vratiju. U 84. minuti dvojbena situacija na Maksimiru, Pranjić je srušen u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac Bo Larsen ostao je nijem. U 89. minuti korner s lijeve strane izvodi Rakitić, Eduardo je malo prekratak na drugoj vratnici. U drugoj minuti sudačke nadoknade Hrvatska je imala najbolju priliku na utakmici, Strinić je ubacio s lijeve strane, Pranjić na drugoj vratnici prebacio za Eduarda koji nije uspio poentirati iz mat pozicije. Šteta, velika šteta.
 


HRVATSKA – GRČKA 0:0


ZAGREB – Stadion Maksimir. Sudac: Claus Bo Larsen (Danska). Pomoćnici: Norrestrand, Jensen, Kehlet (svi Danska). Strijelci: Žuti kartoni: Rakitić, Srna (Hrvatska) Torosidis, Sokratis (Grčka)
HRVATSKA: Runje, Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Vukojević (od 57. Rakitić), Pranjić, Modrić, Petrić (od 46. Jelavić), Kranjčar, Olić (od 72. Eduardo)
GRČKA: Sifakis, Tzavellas, Papadopoulos, Vyntra, Katsouranis, PaPastathopoulos, Torosidis, Karagounis (od 70. Ninis), Katsouranis, Samaras, Salpingidis (od 60. Gekas)




 


Skupina F


Rezultati: Izrael – Malta 3:1, Latvija – Hrvatska 0:3, Grčka – Gruzija 1:1, Gruzija – Izrael 0:0, Hrvatska – Grčka 0:0, Malta – Latvija 0:2.
Hrvatska 2 1 1 0 3:0 4
Izrael 2 1 1 0 3:1 4
Latvija 2 1 0 1 2:3 3
Grčka 2 0 2 0 1:1 2
Gruzija 2 0 2 0 1:1 2
Malta 2 0 0 2 1:5 0
Sljedeće utakmice: 8. listopada: Gruzija – Malta, Grčka – Latvija, 9. listopada: Izrael – Hrvatska.


 


Mladi doznali protivnike


Znaju se prvaci svih 10 skupina kvalifikacija za Europsko U-21 prvenstvo koje se igra 2011. godine u Danskoj. Uz Hrvatsku u dodatne kvalifikacije će i Rumunjska, Švicarska, Italija, Nizozemska, Češka, Švedska, Ukrajina, Grčka i Škotska. Četiri najbolja drugoplasirana sastava po pravilima natjecanja su Španjolci, Englezi, Bjelorusi i Islanđani. Izvlačenje parova zakazano je za petak u podne. Prema uspjehu u prošlom i ovom izdanju Eura za U-21 reprezentacije bit će određeni koeficijenti i nositelji. Naša reprezentacija sigurno neće biti nositelj.