Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Posao nikada ne bih mijenjala jer to sam ja!

Autor: Minja Gugić

07.09.2013. 22:00
Posao nikada ne bih mijenjala jer to sam ja!

Foto: Zvonko KUCELIN



Rijetki su oni koji se u životu mogu pohvaliti da rade ono što vole i da su ostvarili svoje djetinje snove, no ima i takvih. I oni će zasigurno jednom, kada se osvrnu iza sebe i kroz trepavice pogledaju u pravcu svoje mladosti i djetinjstva, moći reći kako su doista u životu imali sreće, ali i snage volje i upornosti jer su znali što žele te to i ostvarili.
Jedna od takvih je 47-godišnja Zadranka Edita Dujić. Zasigurno jedna od najpoznatijih zadarskih trgovkinja koju znaju svi rođeni u ovom gradu, jer je većinu svog radnog vijeka provela radeći u trgovinama na Poluotoku. I danas radi u jednom od najpoznatijih butika poznate odjevne marke na Kalelargi.
Skupila je već impresivnih 28 godina radnog staža i kako kaže, nije joj dosadilo. A, sve je počelo još u najranijem djetinjstvu. Osim što se igrala s “neizbježnim” lutkama, ona je stalno po kući tražila stvari kako bi ih zamatala, uljepšavala ukrasnim papirima i trakicama i naravno – prodavala.
– Uvijek sam nešto prodavala, kupovala… Uvijek su neki ukrasni papiri bili oko mene i kada je došlo vrijeme za odabir srednje škole nisam ni trenutka dvojila – trgovačka! I nisam se nikada pokajala, ni trenutka.
– Većina je žena danas uvijek u žurbi, borbi s vremenom i zapravo sve imamo sve manje vremena za sebe pa tako i za miran šoping. Ponekad se zna dogoditi da žena dođe neraspoložena, da zapravo ne zna što hoće, ali joj treba nešto novo i onda je ja nastojim najprije barem malo opustiti i oraspoložiti pa zajedno krenemo u avanturu odabira. Ipak, većina žena obožava šoping, zna što hoće i sretna mi izađe iz trgovine – kaže ova simpatična i uvijek nasmijana prodavačica.
– U 28 godina rada bilo je svakakvih dana, ali nikada nisam doživjela neugodnost na poslu. Nikada mi se nije dogodilo da kupac bude grub ili nepristojan prema meni. Moj je posao jako zanimljiv. Svaki dan je novi, drugačiji. Nikada nije dosadno. Volim raditi s ljudima i sebe nikada ne bih mogla zamisliti u nekom uredu. I da se opet rodim izabrala bih ovaj posao jer to sam ja – kaže Edita.