Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Radović dobio 130 tisuća kuna za pravo služnosti

Autor: Siniša Klarica

07.09.2013. 22:00
Radović dobio 130 tisuća kuna za pravo služnosti

Foto: Siniša KLARICA



Grad Zadar isplatio je 130.345 kuna Željku Radoviću, vlasniku Foto Atlantica, za pravo služnosti na zemlju, građevinske poboljšice i hortikulturne radove u Ulici kneza Novaka Krbavskog na Smiljevcu – odgovara Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom Grada Zadra na upit o načinu na koji je Grad Zadar riješio problem s Radovićem, vlasnikom zemljišta na trasi na kojoj je predviđeno postavljenje instalacije za pročišćivač otpadnih voda.
Ugovor o osnivanju prava služnosti potpisan je, kaže Dadić, još 3. prosinca 2012. godine, pet mjeseci prije nego su započeli radovi na izgradnji kolektora visokih zona u Ulici Petra Skoka, Marina Getaldića, kneza Novaka Krbavskog pa sve do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Smiljevac.
– S vlasnikom zemljišta Željkom Radovićem, a za potrebe izgradnje glavnog gradskog kolektora Visoke zone Grada Zadra, uspješno su riješeni imovinskopravni odnosi.
Naime, Radović je s Gradom Zadrom zaključio ugovore o osnivanju prava služnosti radi postavljanja cijevi na nekretninama koje se nalaze u njegovom vlasništvu, a sve sukladno procjenama ovlaštenih sudskih vještaka – potvrdio je i Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša.
Priča sama po sebi ne bi bila zanimljiva da, istovremeno dok je Grad s Radovićem pregovarao oko visine naknade za pravo služnosti, na toj istoj zemljišnoj parceli nije već odavno stajala obiteljska kuća, bespravno sagrađena.