Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvorski: Niti jednoj stranci nećemo dati svoj glas!

07.09.2016. 22:00
Dvorski: Niti jednoj stranci nećemo dati svoj glas!


Stranka Moderna demokratska snaga (MODES) uoči nedjeljnih izbora održala je sjednicu na kojoj su donijeli odluku kojoj će političkoj opciji povjeriti svoj glas. MODES je tek nedavno osnovan izlaskom većine članstva iz HSP Ante Starčevića, te je rukovodstvo procijenilo kako nemaju dovoljno vremena pripremati se za ove izbore, započinjući već sa pripremama za lokalne u svibnju iduće godine.
Budući da je iz bivše stranke izišlo oko 1300 članova, brojci kojoj treba dodati i članove njihovih obitelji, dobiva se jedno zanimljivo biračko tijelo, koje je dosad pokušalo “vrbovati” više stranaka. Međutim, u MODES-u su odlučili da svoj glas – neće dati nikome!
Naprotiv, članstvo pozivaju da se na listama daju preferencijalne glasove, smatrajući to najboljim i za stranku i za pojedince koji zaslužuju njihov glas, o čemu predsjednik MODES-a, Rudolf Dvorski, kaže:
– Budući da, nažalost, ne prepoznajemo kako ijedna stranka u potpunosti zastupa i provodi ove vrijednosti, a uvažavajući činjenicu da postoje velike razlike u stupnju u kojemu se pojedine od njih približavaju našim vrijednostima, pozvali smo svoje članove i simpatizere da svakako iziđu na izbore i svoj glas daju preferencijalno i to prije svega vrijednim pojedincima, u čijem dosadašnjemu djelovanju prepoznaju istinsko zastupanje gore navedenih vrijednosti. Time želimo promovirati osobnu odgovornost pojedinca u politici i podržati one koji zavrjeđuju naše povjerenje – kaže Dvorski.
A njihovo će članstvo zaokružiti one koji poštuju stavove bliske temeljnim vrijednostima navedenim i u MODES-ovom statutu i programu rada: zaštita i promicanje hrvatskih nacionalnih interesa, zaštita doma i obitelji kao temelja hrvatskoga društva, dostojanstvo života, pravna i socijalna sigurnost, domoljublje i zaštita stečevina Domovinskoga rata, djelovanje na demokratskim načelima i zaštita ljudskih prava, opće dobro kao temelj političkoga djelovanja te promicanje znanja i kvalitete.
Dvorski napominje kako je registracija njihove stranke u Ministarstvu uprave okončana tek nakon roka za predaju kandidacijskih lista za prijevremene parlamentarne izbore, zbog čega nisu niti mogli razmišljati o izlasku na izbore za Sabor. Zato kao odgovorna politička stranka pozivaju sve građane Hrvatske da izađu na izbore i glasuju, poručuje njihovo rukovodstvo.
O eventualnim budućim koalicijama tek će odlučiti, a sporazume će sklapati sa strankama s kojima će moći ostvariti i cilj zbog kojega su se okupili u MODES-u.
– Naši su osnovni ciljevi djelovanja poticanje i provođenje sustavne politike demografskog oporavka i općega razvoja Hrvatske, ravnomjerni regionalni razvoj i daljnja decentralizacija države, uz osnaživanje lokalne i regionalne samouprave u smislu delegiranih ovlasti i financijskih sredstava, osiguravanje primjerenoga životnoga standarda svih građana, promicanje socijalne osjetljivosti i solidarnosti te zaštita prirodnih bogatstava i okoliša u cjelini – poručuju u MODES-u.