Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uz ljubav zajašimo u bolju budućnost

07.09.2016. 22:00
Uz ljubav zajašimo u bolju budućnost


Nezavisne liste Bleke i Konji, koja je na predstojećim parlamentarnim izborima u IX. izbornoj jedinici dio koalicije Nema prodaje, Enio Meštrović, jučer je u sklopu predizborne kampanje upriličio još jedan, sebi svojstven performans. I ovaj originalan performans bio je u skladu sa cijelom njegovom dosadašnjom predizbornom kampanjom.
 Enio je na Pozdravu Suncu tako objavio proglas radikalnog zaokreta i promjene ideologije jašući u susret boljoj budućnosti. I to na pravom konju, koji je, pritom turistima bio jako interesantan za fotografiranje.
Meštrović i njegov pomagač bili su odjeveni poput Don Quijota i Sancha Panze, koji je na konju na tečnom španjolskom držao govor okupljenima.
– Don Quijote više nema pravo ništa govoriti jer je njegovo vrijeme prošlo i sve što je radio u životu, radio je krivo. Tvrdoglavo je jurišao glavom u zid i vjetrenjače. Izgubio je sve bitke i ovlasti. Jedini uvjet da ostanemo zajedno jest da ja preuzmem sve ovlasti. Od danas više ne jurišamo na neprijateljske glave, nego osvajamo njihova srca. Od danas ljubimo naše neprijatelje, izjavio je Sancho Panza i dodao:
– Živjela ljubavna revolucija i smrtonosno oružje, ljubav!
Pod motom “Novi život se rađa! i Povratak u budućnost!”, Meštrović je pojasnio svrhu svog nastupa.
– Danas smo napravili ideološki zaokret, pošto je Don Quijote poginuo toliko puta i borio se uzalud i vidjelo se da od takvog pristupa nema ništa. Više ne idemo mržnjom, nasiljem i revolucijom, već smo za svoj pravac odredili ljubav, ljubav, bezgraničnu ljubav koja možda može otopiti neka ledena srca, zaključio je Meštrović.
Meštrović je na drugom mjestu izborne liste koalicije Nema prodaje, čiji je nositelj Stipe Petrina.