Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Uljepšava se Privlaka

07.10.2011. 22:00
Uljepšava se Privlaka


Na dijelu državne ceste D306 Nin – Vir koja prolazi centrom Privlake trenutačno se izvode građevinski radovi na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u ukupnoj dužini od oko 500 metara. Riječ je dionici od Grbića do Batalaže, koja je uvrštena u projekt izgradnje komunalne infrastrukture, koji je za ovu godinu pred sebe postavila općinska uprava s načelnikom Ivom Surićem. Radove izvode djelatnici domaćeg općinskog Komunalnog poduzeća Artić, a njihov se završetak očekuje najdalje za mjesec dana.
Kako nam je rekao općinski komunalni referent Pelegrin Mustać, pod čijim se nadzorom obavljaju navedeni poslovi, na dionici o kojoj je riječ i to u visini zaseoka Mletak poravnat će se većim dijelom opasna krivina, koja slovi za jednu od najopasnijih crnih točaka na državnoj cesti Nin – Privlaka – Vir, na kojoj je do sada bilo više prevrtanja vozila.
– Da bismo uopće mogli pristupiti ovom zahvatu, morali smo prije ishoditi suglasnost vlasnika zemljišta. Oni su nam svi izišli u susret i ja im uime Općinske uprave i svih onih koji će se sutra koristiti ovom komunalnom infrastrukturom zahvaljujem. Nedavno smo u svim našim ulicama i na trgovima na mjesto starih i dotrajalih postavili nove, ambijentu primjerenije table s nazivom ulica i trgova. Isto tako i domaćinstva su dobila nove table s kućnim brojevima tako da sada imamo sasvim novu sliku Privlake. Vjerujem da će s ovim poslovima, kao i sa svim ranije realiziranim te onima koji slijede ukupna slika Privlake poprimiti sasvim nove i ljepše vizure, zaključuje Mustać.