Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zahvalni na plodovima zemlje

07.10.2011. 22:00
Zahvalni na plodovima zemlje


Osnovna škola Stjepan Radić iz Bibinja bila je domaćin županijske smotre “Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje”. Uz prigodno slovo ravnateljice Mirke Sikirić, molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, uz zahvalu Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i pojedinci bili podareni svojim se štandovima predstavilo 15 osnovnih škola te po tri dječja vrtića i srednjih škola.
Uime pokrovitelja Zadarske županije prof. Renata Vuksan, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Ivan Šimunića proglasila je smotru otvorenom. Uz obrednu je molitvu bibinjski župnik don Rade Pinčić blagoslovio plodove zemlje i dječjeg rada.
Učenici škole domaćina izveli su prigodni kulturno-umjetnički program kojega je uveličala skupina Veseli Bibinjci iz mjesnog KUD-a I.G. Kovačić i pučki pjesnik Ante Sikirić Krivin. U svom tom šarenilu isticala su se posebno djeca iz velikog pjevačkog zbora pod ravnateljem sestara bibinjskog samostana Karmelićanki Božanskog srca Isusova te školski zbor pod ravnanjem prof. Petre Glavan.
Osim raznih vrsta kruha i domaćih kolača, bilo je tu i pravih umjetničkih kreacija. Smotra delicija Zadarske županije trajala je oko dva sata, kada je sa štandova nestalo sve ono što su učenici i njihove mame te učiteljice, tete i časne sestre, ispekle i pripremile.
Državna i svehrvatska svečanost održat će se u Predgradi, najzapadnijem dijelu Hrvatskog zagorja. Zadarsku će županiju predstavljati škola-domaćin, OŠ Stjepan Radić i učenici Srednje škole Knez Branimir iz Benkovca.


 SUDIONICI SMOTRE


Na smotri su sudjelovali polaznici dječjih vrtića Sunce iz Zadra te bibinjskih vrtića Leptirići i Sv. Male Terezije; učenici srednjih škola Knez Branimir iz Benkovca i zadarkih Stanka Ožanića i Klasične gimnazije Ivana Pavla II; učenici osnovnih škola iz Pakoštana, Sv. Filipa i Jakova, Privlake, Posedarja, Gračaca, Preka, Paga, Obrovca, Pristega, Zemunika Donjeg, Stankovca, učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje, Smiljevca i Stanova iz Zadra te domaćini Bibinjci.