Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dan dagnji Doma sv. Frane

07.10.2016. 22:00
Dan dagnji Doma sv. Frane


Dagnje na bijelo, dagnje na crveno… s orzom ili bez njega, jučer se u dvorištu Doma sv. Frane ova školjka mogla se isprobati na različite načine, a u vještini pripremanja snage su odmjerila mnoga poznata zadarska lica: Gabrijela Meštrović Maštruko, Grozdana Perić, Stipe Zrilić, Joso Nekić, Mario Pešut, Igor Radeka, Svetko Perković…
– Početak listopada je mjesec pun značajnih datuma. Tako je 1. listopada Međunarodni dan starijih, 4. listopada je blagdan Sv. Frane i Dan Doma sv. Frane, 10. listopada je Međunarodni dan za mentalnog zdravlja. Sve te značajne datume spojili smo u jedan, a kako se petkom obično jedu plodovi mora, odlučili smo da to ove godine budu dagnje, kazala je Pletikosa..
U ekipi “Kamenice” bili su Grabrijela Meštrović Maštruko, Stipe Zrilić i Danijela Župan, a u ekipi “Prstaci” bili su Svetko Perković, Anamaraija Ivković, Igor Radeka i Vesna Dujić, dok su u ekipi “Dagnje” kuhali Grozdana Perić, Berislav Maruna i Sindy Botica, a u ekipi “Vongole” dagnje su pripremali Joso Nekić, Mario Pešut, Maja Pletikosa”, Ivana Boban i Petra Božajić.
Dok je ostatak ekipa još promišljao što će i kako će, Joso Nekić i Mario Pešut svoje dagnje su već dovršili, a kako bi sve bilo skuhano baš kako treba, pročelniku Odjela za odgoj i školstvo kao poklopac je poslužio pladanj. Istom snalažljivošću poslužili su se i Grabrijela Meštrović Maštruko i župan Stipe Zrilić, a upravo su ove dvije ekipe prema ocjenama žirija, skuhale i najbolje inačice dagnji na buzaru. Uručeni su i im prigodni darovi, a njih su ekipe odlučile podijeliti s djelatnicima i korisnicima Doma.