Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mali i srednji poduzetnici – krvožilni sustav razvoja gospodarstva

07.10.2016. 22:00
Mali i srednji poduzetnici – krvožilni sustav razvoja gospodarstva


Poslovni uzlet organiziran je jučer u Zadru, a u trajanju od dva dana u sklopu ovih predavanja održat će se niz edukacija i panel rasprava o temama kao što su energetska učinkovitost, nove tehnologije, komunikacijske vještine, digitalni marketing u službi turizma.
Mislav Šimatović, moderator i glavni urednik Poslovnog dnevnika, istaknuo je kako se predavanja prvenstveno odnose na male i srednje poduzetnike koji čine krvožilni sustav razvoja gospodarstva.
– Ovo je četvrta u nizu manifestacija “Poslovnog uzleta” koje se provode u gradovima diljem Hrvatske, kazao je Šimatović.
U ime Zadarske županije na manifestaciji je nazočio Ante Vukašina, županijski pročelnik za gospodarsvo, a u ime Grada Zadra, također suorganizatora manifestacije, nazočio je gradski pročelnik za gospodarstvo, Ivica Katić.
– Prošle godine u Zadru je ova manifestacija organizirana prvi put, a imali smo pozitivna iskustva poduzetnika koji su sudjelovali na radionicama i panelima. Ove godine “Poslovni uzlet” traje dva dana, prvi dan na rasporedu su predavanja, a u subotu ujutro na Trgu Petra Zoranića organiziramo “Sajam obrta, OPG-ova i malog poduzetništva” na kojem sudjeluju 24 izlagača iz cijele Hrvatske, najavio je Katić.
Dotaknuo se teme gospodarstva u gradu Zadru tijekom prošle godine. Kazao je kako je prema podacima FINA-e za 2015. godinu ukupno 2116 tvrtki predalo financijska izvješća, a iz tih se podataka, može isčitati kako su sve važniji gospodarski sektori u porastu, kazao je Katić istaknuvši lanjski rast izvoza u gradu Zadru za 27,2 posto, a porasli su i prihodi za 13,4 posto. Ipak, naglasio je kako još uvijek nisu zadovoljni visokom stopom nezaposlenosti. Tek kada ova stopa bude u razini one kakvu imaju razvijene zapadne zemlje, Katić je rekao kako će tada biti pozitivnih pomaka.