Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na Adventu će biti 27 kućica

07.10.2016. 22:00
Na Adventu će biti 27 kućica


S prvim hladnim danima nakon ljeta počinje i iščekivanje najradosnijeg blagdana u godini, a jučer ga je navijestio i natječaj koji je Grad Zadar objavio za zakupce kućica za Advent u Zadru. Traže se ugostitelji i trgovci koji će popuniti 27 prodajnih mjesta na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara od 2. prosinca do 6. siječnja. Grad predviđa osam montažnih objekata za pripremu i usluživanje hrane i pića bez ribljih proizvoda, zatim šest samo za piće, šest za pripremu slastica, četiri za ribu i riblje proizvode te tri za trgovinu. Početni iznos zakupnine je od 12.000 do 23.000 kuna, a svi natjecatelji su dužni uplatiti jamčevinu na žiro-račun Proračuna Grada Zadra. Javno otvaranje ponuda bit će 18. listopada.
Počele su tako pomalo pripreme za Advent u Zadru koji je prošle godine prvi put nakon mnogo godina vratio pravi šušur i blagdansku atmosferu na inače zimi jako pust Poluotok.
Potvrđeno nam je i iz Turističke zajednice da su pripreme u tijeku.
– Svakako možemo potvrditi kako su u tijeku dogovori i konzultacije s predstavnicima Grada Zadra glede Adventa u Zadru. U tijeku je izrada i osmišljavanje programa koji će biti primjeren nadolazećem razdoblju. Želja je nastaviti s bogatim zabavnim programom, pjesmom i plesom, koji će našim građanima i gostima pružiti jedan lijepi blagdanski ugođaj i mogućnost da se druže i zabavljaju u gradu na otvorenom. Prema najavama hotelijera i trenutnom stanju rezervacija u hotelima, očekuje se porast turističkog prometa za 5 – 7 posto u predstojećem razdoblju.
Naslanjajući se na prošlogodišnja iskustva, svakako će se nastojati još dodatno implementirati nove stvari kako bi se atraktivnošću sadržaja potaknulo građane za dolazak u grad te stvorio imidž Zadra kao poželjne adventske destinacije, istaknuo je Ante Rados, direktor Turističke zajednice grada Zadra.