Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Živa uspomena na Nives

Autor: Irena Jurjević

07.11.2008. 23:00
Živa uspomena na Nives

Foto: Filip BRALA



Nives Šimatović Predovan ostavila je trajni pečat na cijelu plesnu scenu. Sudjelovala je u radu Studija za suvremeni ples u Zagrebu. Kroz njezine znalačkeruke prošlo je mnoštvo mladih pjevača, kazala je Sanja Petrovski u uvodu u večer posvećenu poznatoj koreografkinji i pedagoginji koja nas je zbog prerane smrti napustila prije pet godina.
Plesno-pjevačkim kolažem te projekcijom filma u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar u četvrtak je obilježena 5. godišnjica smrti Nives Šimatović-Predovan, a u programu su osim Zadarskog plesnog ansambla, čija je suosnivačica bila i Šimatović-Predovan, nastupili i koreografi i glazbenici Glazbene škole Blagoje Bersa te članovi plesnih udruga Zalet i Gesta.
Program je započeo projekcijom filma Jasne Frankić Brkljačić koj je nosio naziv ‘Njezina soba’, nakon čega je uslijedio nastup Djevojačkog zbora Glazbene škole Blagoje Bersa pod vodstvom Branke Višić-Karavida.
U sklopu programa posvećenog Nives 4. rared glazbene škole B. Bersa izveo je isječak iz predstave ‘Fuštan’, nakon čega je uslijedila Etida Plesnog studia Zadarskog plesnog ansambla. Svoje mjesto u repertoaru našao je i plesno-glazbeni performans učenica glazbene škole B. Bersa na Syrinx od Debussyja. Također, svoj doprinos dale su i udruge Sesta i Zalet izvedbama Španjolskog plesa i Sekvence, a Zadrani su imali prilike pogledati i snimke Zagrebačkog plesnog ansambla za vrijeme kada je u njemu djelovala Šimatović Predovan.