Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gorak okus isprati u novom pokušaju

07.11.2010. 23:00
Gorak okus isprati u novom pokušaju


Novo je kolo nova prilika, a 0-3 skor u ženskoj A-1 nije nepremostiva prepreka


Iz objektivnih, a ako je vjerovati glasinama, i iz subjektivnih razloga, rušenje požeške utvrde za košarkašice Zadra (i dobar dio konkurencije) i dalje je neostvareni san. Nakon četiri neuspjela pokušaja prošle sezone, četvrto kolo A-1 lige donijelo im je novo razočaranje. Kao i mnogo puta dosada, “bijelo -plave” su, po onoj otrcanoj, bile toliko blizu, a toliko daleko. Držale su se dobro do treće četvrtine, no, kažu u taboru gostujućih, i najmanje naznake njihove angažiranije igre u obrani sasječene su u korijenu, a domaće su dvostruko veći broj posjeta liniji slobodnih bacanja znale iskoristiti te mirno privesti susret kraju. Stara je i ona “tko gubi ima pravo da se ljuti”, a ljutnja je samo eufemizam za emocije koje su se dale iščitati s lica Zadranki nakon posljednjeg sudačkog zvižduka.
– Ne želim komentirati suđenje, jer moje je da igram, no činjenica je da je semafor početkom treće četvrtine pokazivao petu osobnu Eme Meštrović koja je morala napustiti igru, a cijela domaća ekipa je u tom trenutku imala samo šest prekršaja. To je slikovit podatak. Opterećene brojnim faulima teško da smo mogle kvalitetno parirati Požegi… Ali, i same smo krive: da smo vodile s desetak koševa razlike, bilo bi puno lakše – primijetila je Antonia Erslan, kapetanica Zadra čiji odličan nastup, okrunjen s 25 ubačaja, nije bio dovoljan za prvu ovosezonsku pobjedu Zadra.
Toliko o “subjektivnim” razlozima. No, makar i sve glasine s početka priče bile istinite, objektivna je činjenica da je Požega u subotu imala više raspoloženih igračica i bolju šutersku večer. Ali isto tako i da je Zadar nastupio bez Glorije Sikirić, prvog “playa” te da je nositeljica igre Ivana Blažević istrčala na teren još uvijek nedovoljno spremna. U drugačijoj konstelaciji snaga, tko zna, možda bi i ishod bio drugačiji. U svakom slučaju, košarkašicama s Višnjika uvijek preostaje prilika za uzvrat, a na njega neće trebati dugo čekati. Do tada, svoju energiju trebaju kanalizirati u pripreme za prvi sljedeći pokušaj, onaj protiv Croatije u petom kolu. Jer, novo je kolo nova prilika , a 0-3 skor u ženskoj A-1 nije nepremostiva prepreka.