Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ako ne pobijedimo Konikom, možemo se oprostiti od titule

07.11.2011. 23:00
Ako ne pobijedimo Konikom, možemo se oprostiti od titule


Dugo Zadrani nakon osam kola nisu imali dva poraza, a još mnogo duže nisu imali prvenstveni poraz kod kuće. Ne cvjetaju ruže kuglačima Zadra u zadnje vrijeme. Nakon što su odlično krenuli u sezonu i nakon što su osvojili srebro na Svjetskom kupu, igrači trenera Šime Mijolovića stigli su do trenutka kada im je sportska forma poprilično krenula silaznom putanjom. Došao je domaći poraz od Medveščaka, a u subotu su bili poraženi i od Zaprešića u gostima.
– Ne smijemo sada gubiti glavu. Prošlo je ipak tek osam kola i svašta će se još događati u prvenstvu. Ima tu mnogo jakih momčadi i bit će tu još kikseva kod svih – objasnio je kuglač Zadra Luka Ukalović, koji ističe da se poraz u Zaprešiću i mogao izbjeći jer je utakmica bila poprilično izjednačena.
– Tijekom cijele utakmice niti jedan sastav nije dolazio do veće prednosti. Cijelo vrijeme smo se držali na nekih 10-15 čunjeva razlike, što je izjednačena utakmica.
Ali kraj je ipak pripao domaćinu.
– Njihovi igrači koji su igrali u posljednjoj izmjeni odigrali su izvanredno. Pogotovo Damir Fučkar. S druge strane, naši Boris Benedik i Mario Baljak su ipak odigrali malo lošije, iako ni oni nisu bogzna kako kiksali, ali domaćin je ipak bio u tim trenucima odličan.
Iskusni Zadranin je istaknuo da ovaj poraz i nije neki kiks, iako stoji da su zadarski kuglači u dva derbija s najvećim konkurentima doživjeli dva poraza.
– Poraz od Zaprešića u gostima nije kiks. Mi smo ipak očekivali da bi se od njih na gostovanju moglo izgubiti. No, s druge strane, poraz kod kuće od Medveščaka je kiks. I to je problem, jer ćemo se morati vaditi negdje na strani.
U idućem kolu u Mocire stiže Konikom Osijek, još jedan konkurent za titulu. Osječani su bili teško poraženi od Medveščaka u gostima, ali su zato sve ostale dvoboje uspjeli dobiti, između ostalog i Zaprešića u gostima, tako da su sada zajedno s Medveščakom na vrhu ljestvice. Dakle, Konikom u formi i Zadar izvan forme. Ne izgleda dobro…
– Imamo imperativ pobjede. U slučaju poraza možemo se pozdraviti s borbom za titulu prvaka. Konikom igra zaista dobro. Smatram da su oni i najveći favoriti za titulu jer imaju zaista izvanrednu momčad.
Stječe se dojam da se i niste baš naučili boriti s pritiskom, jer u posljednjim sezonama relativno ste lako dolazili do titula.
– Istina je da nije jednostavno stalno biti u vrhu. I onda se u ovakvim situacijama ipak lošije stoji na psihološkom planu. Igramo pod nekim pritiskom. Nadam da ćemo izaći iz toga. Prije svega ja pa i ostali igrači. Odradim odlično treninge tijekom tjedna, rušim preko 650 drva i onda na utakmici to više nije to. Nismo niti kod kuće pravi, a to nam se dugo nije događalo. No, sad se moramo skupiti i obavezno doći do ove pobjede.
Istaknuo je Ukalović još nešto…
– Iako smo poraženi u dva derbija, smatram da su nam jednako tako važne i one ‘male’ utakmice. Mi smo uspjeli proći gostovanje u Novskoj i Slavonskom Brodu. Ako uspijemo bez posljedica proći i gostovanja protiv Poštara i Velebita, napravit ćemo pravu stvar.