Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Studentima podstanarima 147 kuna mjesečno

07.11.2011. 23:00
Studentima podstanarima 147 kuna mjesečno


Molbe se predaju do 21. 11. osobno radnim danom u Centar za studentski standard Sveučilišta u Zadru, u vremenu od 8 – 15 h ili poštom na adresu: Sveučilište u Zadru, Centar za studentski standard, Povjerenstvo za zamolbe, Josipa bana Jelačića 26, 23000 Zadar


Da bi se malo lakše nosili s troškovima stanovanja, za studente koji u Zadru žive u podstanarima Centar za studentski standard Sveučilišta u Zadru i ove godine je raspisao natječaj za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj redovitih studenata.
Natjecati se mogu svi redoviti studenti Sveučilišta u Zadru, državljani Republike Hrvatske ili studenti iz drugih država s domovnicom Republike Hrvatske, koji nemaju prebivalište na području grada Zadra.
Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Zadru, studenti koji ostvare pravo na potporu za smještaj kod privatnih osoba od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa dobivaju mjesečno 147 kuna.
Izravno pravo na potporu ostvaruju studenti viših godina studija koji imaju prosjek ocjena svih položenih ispita iznad 4.499, zatim studenti koji su prvi put upisali studij u ovoj akademskoj godini, a u srednjoj školi su imali prosjek ocjena 5.0 i studenti invalidi od prve do pete kategorije invalidnosti.
Prednost pri odobravanju potpore za smještaj, pod uvjetom da im redoviti prihodi po članu kućanstva mjesečno ne prelaze 1.995 kn i ako nemaju zaostajanja tijekom studija u RH imaju djeca smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djeca hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata i sami hrvatski ratni vojni invalidi i branitelji iz Domovinskog rata. Prednost imaju i studenti koji su djeca poginulih, umrlih ili nestalih, zatim civilni invalidi, studenti djeca mirnodopskih i vojnih invalida rata i skupine sa 100% oštećenja organizma.
Studenti poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija, ako su zaposleni na javnom visokom učilištu u suradničkom zvanju asistenta, uključujući i znanstvene novake, također imaju prednost pri odobravanju potpore za stanovanje u privatnom smještaju.
Dodatni bodovi se mogu ostvariti temeljem uspjeha u školovanju i temeljem socijalnog statusa.
Pravo na potporu za podstanarstvo nemaju korisnici državne stipendije MZOŠ-a, studenti koji imaju zaostajanje tijekom cijelog studiranja za više od dvije godine, apsolventi koji su posljednji semestar odslušali po starom programu, dakle akademske godine 2009./2010.
Kako stoji u natječaju, pravo na potporu nemaju ni oni koji su u prošloj akademskoj godini stekli manje od 18 ECTS bodova ili kojima je do kraja studija preostalo steći više od onoliko ECTS bodova koliko im je preostalo godina prava do maksimalnog iznosa od četiri trećine studija – pomnoženo sa 60.
Molbe se predaju do 21. 11. osobno radnim danom u Centar za studentski standard Sveučilišta u Zadru, u vremenu od 8 – 15 h ili poštom na adresu: Sveučilište u Zadru, Centar za studentski standard, Povjerenstvo za zamolbe, Josipa bana Jelačića 26, 23000 Zadar.