Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ubojica će se zbog životne dobi braniti sa slobode

07.11.2011. 23:00
Ubojica će se zbog životne dobi braniti sa slobode


Unatoč činjenici da je počinio ubojstvo, Vjeko Grginović je nakon što su u sklopu istrage bili ispitani svi svjedoci, pušten da se brani sa slobode zbog svoje životne dobi i narušenog zdravlja, a i zbog toga što tužiteljstvo smatra da u njegovom slučaju, nema opasnosti od bijega


Vjeko Grginović (71) danas bi se trebao naći na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zadru kako bi odgovarao za gnjusan zločin – ubojstvo sedam godina starije Zorice Zečević, nevjenčane supruge njegovog pokojnog brata Kasijana.
Vremešni se Grginović optužnicom zadarskog tužiteljstva tereti – za teško ubojstvo iz koristoljublja.
Naime, Grginović i njegova žrtva godinama su bili u lošim odnosima i stalno su se svađali oko Kasijanove imovine koja je ostala nakon njegove smrti, a na koju su oboje polagali pravo – i njegov brat Vjeko i nevjenčana supruga Zorica.
Kako bi svoje pravo i ostvarila, Zorica Zečević je svoj dio tražila i sudskim putem što je obitelji Grginović posebice smetalo. Dugogodišnje svađe i netrpeljivost kulminirale su 19. travnja ove godine na Cvjetnicu kada je Vjeko nakon mise u mjesnoj crkvi u Sukošanu, između 12 i 13 sati, usmrtio nesretnu ženu s nekoliko žestokih udaraca nogom u glavu i vrat.
Nakon uhićenja Grginović je bio priveden tada dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću, no prema savjetu odvjetnika koji mu je bio dodijeljen po službenoj dužnosti, Grginović se branio šutnjom.
No, sudac istrage odredio mu je pritvor u trajanju do mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Unatoč činjenici da je počinio teško kazneno djelo, Vjeko Grginović je nakon što su u sklopu istrage bili ispitani svi svjedoci, pušten da se brani sa slobode zbog svoje životne dobi i narušenog zdravlja, a i zbog toga što tužiteljstvo smatra da u njegovom slučaju, nema opasnosti od eventualnog bijega.
Sudskim vijećem u ovom će slučaju predsjedati Boris Babić.