Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Karamarko: Veseli me što je Milanović duboko u teologiji

Autor: Siniša Klarica

07.11.2012. 23:00
Karamarko: Veseli me što je Milanović duboko u teologiji

Foto: Marin GOSPIĆ



Ako Boga zna, nek’ se počne baviti svojim poslom, poručio je Karamarko Milanoviću


Priprema za lokalne izbore bila je povod sastanku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s članovima Županijskog odbora, saborskim zastupnicima i općinskim načelnicima. Karamarko je najavio ne samo pobjedu HDZ-a u Zadarskoj, nego i u većini ostalih županija. No na pitanje tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra, Karamarko odgovara da je o tome rano govoriti.
– Kao što znate, mi smo decentralizirali odnose u stranci. Sigurno je da će naše kolege u Zadru odrediti nekoliko kandidata koji bi to mogli biti, pa ćemo se mi u stranci dogovoriti, rekao je u uvodu Karamarko.
No predsjednik HDZ-a ni ovog puta nije odolio komentirati svoga političkog suparnika, premijera Milanovića, koji je zazvao Boga, zamolivši hadezeovce da ne postavljaju više pitanja oko Pelješkog mosta i time raspiruju strasti.
– Da, mi imamo strast za spajanjem hrvatskog teritorija. Vidim da je Milanović duboko u teologiji, što me veseli. No ako Boga zna, nek se počne baviti svojim poslom, a nama neka ostavi da se brinemo za interese Hrvatske, dodao je predsjednik HDZ-a.
Karamarko ne vjeruje u ankete koje govore o vrlo niskom rejtingu koji ne uživa samo HDZ, nego i on osobno.
– Zar vi vjerujete u realnost takvih anketa kad dnevno nekoliko stotina ljudi gubi posao i kad se nameću takvi porezi koji osiromašuju najšire mase hrvatskog pučanstva? Zar se stvarno misli da njima raste popularnost? Za nas su to frizirane ankete, a mi imamo neke druge pokazatelje i uskoro ćemo izaći s njima, kazivao je Karamarko.
Na novinarsku primjedbu kako vladajuća Kukuriku koalicija prstom upire na HDZ koji im je ostavio praznu državnu blagajnu, Karamarko se pita zašto su uopće dolazili na vlast. “Mogli su je ostaviti HDZ-u”, kaže.
Podsjetio je na izbornu noć kad je Milanović u pobjedničkom govoru rekao da nema više izvlačenja ono što je bilo prije njegova dolaska.
Predsjednika HDZ-a u zadarskom hotelu Kolovare dočekali su predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta i glavni tajnik stranke Milijan Brkić. Kalmeta je usput komentirao nadolazeću pravomoćnu presudu generalu Gotovini, ponovivši da je uvjeren kako će hrvatski general biti oslobođen.


Nesposobnost nadoknađuje agresivnim potezima




Karamarko je rekao kako nije očekivao da će koalicija na čelu sa SDP-om u šest mjeseci napraviti Švicarsku od Hrvatske, ali je očekivao barem zaustavljanje negativnih trendova u gospodarstvu.
– Oni, jednostavno to nisu kadri učiniti. Oni proračunske rupe krpaju novim, agresivnim i agresorskim porezima. Bojim se za budućnost naše domovine, ako budu do kraja mandata na vlasti, rekao je Karamarko.


I HDZ čestitao Obami


Karamarku nije žao što na izborima nije pobijedio Mitt Romney. Iako je pitanje bilo šaljivo intonirano, Karamarko ga je shvatio ozbiljno pa je rekao da je hadezeovcima potpuno svejedno tko će biti američki predsjednik, jer će Hrvatska i Sjedinjene Američke Države uvijek imati dobre odnose. No nije propustio reći kako je HDZ, ipak poslao čestitku izbornom pobjedniku, predsjedniku Baracku Obami.