Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Saslušan svjedok koji tvrdi da ga je pročelnica prevarila?!

Autor: Minja Gugić

07.11.2012. 23:00
Saslušan svjedok koji tvrdi da ga je pročelnica prevarila?!


Svjedok Josip Gubo je ispričao kako je “preko” optužene Kern htio kupiti parcelu čija je cijena bila tadašnjih 30 DEM-a po metru četvornom, jer je namjeravao graditi kuću, a ona mu je trebala pomoći oko kupnje zemljišta i ishođenja građevinske dozvole. Cijela se priča odigravala 2001. godine


Odmahajući glavom kao da ne vjeruje u ono što čuje, optužena dipl. pravnica i bivša pročelnica Upravnog odjela za poslove lokalne uprave i samouprave Grada Paga, Ankica Kern (54) slušala je svjedoka tužiteljstva Josipa Gubu (45) čije svjedočenje ju je teretilo za “muljaže” oko kupoprodaje jedne parcele na otoku Pagu.
On je, naime, ispričao kako je “preko nje” htio kupiti parcelu čija je cijena bila tadašnjih 30 DEM-a po metru četvornom jer je namjeravao graditi kuću, a ona mu je trebala pomoći oko kupnje zemljišta i ishođenja građevinske dozvole. Cijela se priča odigravala 2001. godine pa je bilo nekih detaljnijih pitanja optužbe i obrane kojih se svjedok ni uz najbolju volju, nije uspijevao prisjetiti.
– Moj šogor joj je tada dao pet tisuća DEM-a, a to su bili moji novci. Građevinsku dozvolu je ostavila u svom stanu pa mi ju je dao njezin suprug. Tada mi je dao i rješenje o komunalnom doprinosu i električnom priključku. To su bila rješenja temeljem kojih sam ja trebao platiti te doprinose. Mislim da je bila i jedna uplatnica koja nije bila legalna – posvjedočio je među ostalim Josip Gubo.
A, Kern se podsjećamo, po optužnici zadarskog tužiteljstva tereti da je primila “lovu” kako bi što prije ishodovala građevinsku dozvolu za gradnju vikendice obitelji Gubo.
Optužnica podignuta prije sedam godina
Naime, kako stoji u optužnici, nakon što je Josip Gubo kupio građevinsko zemljište koje je bilo u vlasništvu samostana svete Margarite i to uz pomoć Ankice Kern, koja je zastupala samostan, on ju je “znajući gdje ona radi zamolio da na njegovo ime ishodi građevinsku dozvolu za gradnju apartamana i dao joj je na ruke pet tisuća tadašnjih DEM-a, a zatim joj je po povratku u Švicarsku gdje živi i radi, na njezin devizni račun još uplatio gotovo 20 tisuća švicarskih franaka radi isplate kupoprodajne cijene zemljišta i poreza na promet. Potom joj na njezino traženje za troškove građevinske dozvole još u nekoliko navrata uplaćivano po nekoliko tisuća ‘švicaraca’ i DEM-a” – stoji u optužnici.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU