Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Traži se 50-ak policijskih pomoćnika

Autor: Suzana Bandić

07.11.2012. 23:00
Traži se 50-ak policijskih pomoćnika

Foto: Filip BRALA/PIXSELL



Najnovijim internim policijskim natječajem trebala bi biti “zaokružena” kadrovska križaljka te popunjeno 50-ak radnih mjesta, mahom pomoćnika u postajama i odjelima
Nakon internih natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za rukovodeća radna mjesta u ministarstvu i policijskim upravama, objavljen je još jedan natječaj kojim bi se trebala “zaokružiti” kadrovska križaljka unutar policijskih uprava, pa tako i zadarskoj.
Trećim po redu internim natječajem traže se kadrovi kojima bi se popunilo ukupno pedesetak radnih mjesta. Tako se u PU zadarskoj traže tri pomoćnika u I. policijskoj postaji, te po dva u preostalih deset. Najviše policajaca traži se u OKC-u. Tamo ih nedostaje ukupno deset, odnosno pet voditelja smjene i pet pomoćnika, a raspisan je natječaj i za zapovjednika Interventne policije i dva pomoćnika. Osim novih natječaja, u zadarskoj Policijskoj upravi ponovit će se oni za radna mjesta načelnika I. policijske postaje Zadar te Policijske postaje Obrovac. Načelnici tih postaja – Ante Kulaš i Jure Vojković su, naime, nakon nedavnog imenovanja izabrani za voditelje Odjela policije, odnosno Operativno komunikacijskog centra. Do okončanja natječaja njih će mijenjati privremeni načelnici – Vojkovića donedavni zamjenik, dok je na čelo I. policijske postaje vraćen “stari” načelnik Saša Smajić.
Treći policijski interni natječaj traje svega osam dana, nakon čega će uslijediti već uhodana procedura obavljanja razgovora s kandidatima i njihovo testiranje.
Iako je riječ o internom natječaju neslužbeno se moglo čuti kako je već nastala “gužva” za ponuđena radna mjesta, za koja će se nedvojbeno natjecati dosadašnji zaposlenici, ali i svi oni koji su na prethodnim natječajima ostali bez pozicija. Među njima su svakako Nikola Šindija, Gašpar Begonja, Mladen Gulan, Ranko Parancin, a najvjerojatnije i Ivan Gambiraža. Sve su to “imena” iza kojih stoje godine rada na svim važnijim policijskim poslovima te bogato profesionalno iskustvo, nužno potrebno kako bi se policijski posao mogao korektno odraditi.