Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lokomotiva “pregazila” Zadrane

07.11.2013. 23:00
Lokomotiva “pregazila” Zadrane


Zadar je na Stanovima u 16. kolu Prve HNL poražen od Lokomotive. Momčad Ferde Milina nije na svom travnjaku uspjela ponoviti igru iz prošlog kola kada je na gostovanju u Sigetu pobijedila Hrvatski dragovoljac. “Lokosi” su to znali iskoristiti i osvojiti vrijedan trobod na Stanovima. Utakmicu je usmjerio rani gol Mesarića u 9. minuti nakon velike pogreške u obrani Zadra. Konačno, u završnici, kada je Zadar sve karte bacio u napad, gosti su drugom zgoditkom riješili pitanje pobjednika.
Skupa pogreška
Zadar je u utakmicu ušao vrlo ofenzivno, što je uostalom i sugerirao sastav s dva napadača, Ivančićem i Tadićem. Već u 5. minuti prva prigoda za domaćine. Tadić je uputio odličnu okomitu loptu prema Begonji koji se sjurio prema šesnaestercu gostiju i nakon dva, tri koraka tukao. Međutim, Šarlija je siguran.
A onda hladan tuš za Zadrane. U 9. minuti gosti su praktički iz ničega došli do vodstva. Igrala se 15. minuta kada se nakon brze kontre Zadrana u prilici našao Tadić. Okrenuo je svog čuvara i odlično šutirao, ali se lopti na putu prema mreži ispriječio Šarlija koji je uz pomoć grede riješio ovu opasnost. U 17. minuti Matković spašava Zadrane. Opet je ispala cijela obrana Zadrana, Bručić se nakon sjajne okomite lopte našao “oči u oči” sa Zadrovim vratarem. Međutim, Matković je ovoga puta pravovremenom intervencijom spasio svoju momčad. Ponovno su gosti u prilici u 22. minuti. Budimir je krenuo prema Matkoviću, ali njegov udarac nije bio precizan. U 31. minuti Hrgović je pokušao iz slobodnog udarca s 20-ak metara iskosa, lopta je preletjela preko gostujućeg gola. Do kraja prvog poluvremena gledali smo dvoboj bez izrazitih prigoda na obje strane, ali valja istaknuti da je Lokomotiva diktirala tempo i nakon što bi “umrtvila” igru pokušavala okomitim loptama pronaći put do mreže domaćina. S druge strane, Zadar se gušio u sredini terena, a vrlo rijetko je nešto suvislo pokušao učiniti s bokova.
Crveni Jerbića
U 49. minuti Hrgović je opalio s 30 metara, a Šarlija krajnjim naporom odbija loptu, ali se na nesreću Zadrana na tom mjestu nitko nije našao tko bi ugrozio gol gostiju. Šest minuta kasnije Budimir je tukao s desetak metara iskosa, Matković to rješava bez većih problema. Igrala se 59. minuta kada je Mišić zaprijetio iz slobodnjaka s 25 metara, Matković je ponovno siguran. Minutu kasnije odlična prigoda za domaće. Tadić se na 20 metara izborio za poziciju, gurnuo loptu za Ivančića koji tuče “nebu pod oblake”. U 60. minuti trener Ferdo Milin radi prvu zamjenu pokušavajući razbuditi svoju momčad. U igru umjesto Oršulića šalje Suraća. Lokomotiva uzvraća šansom, Trebotić oštro tuče s 20 metara, lopta je prohujala tik uz vratnicu Matkovićevih vratiju. Umornog Hrgovića u 70. minuti Milin mijenja Terkešom. Zadar je, makar po zmjenama, sve bacio u napad. U 74. minuti s ruba šesnaesterca tuče Gržan, lopta je preletjela visoko iznad gostujućeg gola. Igrala se 82. minuta kada je Zadar stigla nova nesreća, Jerbić je morao u svlačionicu zbog drugog žutog, tj. crvenog kartona. Po slobodnom nahođenju čini nam se da je ova odluka, inače dobrog suca Pejin, bila malo prestroga. Zadrani su bez obzira na desetoricu na terenu pokušali nešto napraviti ne bi bi došli do izjednačenja. U smiraju utakmice, točnije u 90. minuti Lokomotiva je odigrala još jednu brzu kontru. Više nije bilo vremena, ni mogućnosti za ništa. Još jednom, čak peti put ove sezone, sva tri boda odlepršala su sa Stanova.


 ZADAR – LOKOMOTIVA 0:2


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 6,5. Pomoćnici: Miro Grgić i Dejan Berger (obojica Osijek). Strijelci: 0:1 Mesarić (9′), 0:2 Pavičić (90′). Žuti kartoni: Budimir, Chago, Mišić (Lokomotiva), Gržan, Jerbić, Vasilj, Ikić (Zadar). Crveni karton (drugi žuti): Jerbić (82′).
ZADAR: Matković 6, Neretljak 5, Ikić 5, Jerbić 5, Vasilj 5, Oršulić 5 (od 59′ Surać 5), Hrgović 5 (od 69′ Terkeš 5), Begonja 5, Gržan 5, Ivančić 5 (od 75′ Muić 5), Tadić 5. Trener: Ferdo Milin.
LOKOMOTIVA: Šarlija 6, Mesarić 6,5, Puljić 6, Budimir 6 (od 61. Peko 6), Bručić 6, Chago 6,5, Pjaca 6 (od 90 Musa -), Mišić 6,5 (od 89′ Pavičić 6,5), Gorupec 6, Šovšić 6, Trebotić 6,5. Trener: Tomislav Ivković.