Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Neugodno, ali ne i kritično

Autor: Viktor Bogut

07.12.2009. 23:00
Neugodno, ali ne i kritično

Foto: Sebastian GOVORČIN



Mislim da nismo u toliko lošoj situaciji, iako ćemo se morati itekako pomučiti da izborimo plasman u doigravanje
Posustali su malo stolnotenisači Donata. Nakon što su u sezonu krenuli s četiri pobjede, nakon iduća četiri kola ostvarili su tri poraza i u ovom trenutku su na diobi četvrtog mjesta, zajedno s Pulom i Dugim Selom. Ispred njih su Dr. Časl, Zagreb i Libertas, koji ih je u sobutu dobio u Dubrovniku.
– Neizvjestan meč. No na kraju su oni slavili – kazao je igrač Donata Davor Karlović. Nažalost, baš je Karlović izgubio odlučujući dvoboj protiv Nevena Juzbašića. Ponovno su ključni bili parovi. Do tada su Zadrani dobro stajali. Stipe Josipović je (sad već možemo reći) očekivano izgubio od Marka Habijaneca. Stvar je popravio najbolji igrač Donata Tomislav Kolarek, koji je u odličnom dvoboju bio bolji od Juzbašića, nakon čega je Karlović dobio vršnjaka Damira Atikovića. I onda ti parovi. Pet setova i na kraju slave Dubrovčani. Doduše Kolarek ponovo slavi. Dobiva Habijanca, a Josipović ponovo gubi. I na 3:3 Karlović “pada”. Treći ovosezonski poraz. Nije dobro. Kriza?
– Ne bih rekao da je kriza. Poznato je da mi nismo toliko jaka momčad kao prošlih sezona. Imamo tri poraza, ali teško je bilo očekivati da ćemo u ovakvom sastavu dobiti Zagreba, a kamoli momčad Dr. Časla.
No, sada se izgubilo i od direktnog konkurenta za doigravanje.
– Ali prije toga smo dobili Dugo Selo u gostima. I oni su nam konkurenti. I s njima i Libertasom smo igrali na njihovu terenu. Imali smo nezgodan ždrijeb u prvom dijelu sezone. U proljetnom dijelu ćemo s te dvije momčadi igrati kod kuće. Mislim da nismo u toliko lošoj situaciji, iako ćemo se morati itekako pomučiti da izborimo plasman u doigravanje, što nam je i najveći cilj ove sezone.
Ostat ćemo na konkurentima. U subotu vam u goste dolazi momčad Pule. Još jedan konkurent.
– Tu utakmicu moramo dobiti. Neće biti jednostavno, ali nemamo izbora. Samo tako ćemo imati relativno mirne blagdane – zaključio je iskusni zadarski stolnotenisač.


Mijatoviću srebro, Ombli bronca


Osim prvoligaša, na terene su izašli i mladi zadarski stolnotenisači. Šestero donatovaca nastupili su u Zagrebu na memorijalnom turniru “Saša Par”. Odličan je u konkurenciji mlađih kadeta bio Danijel Mijatović, koji je stigao do finala gdje je poražen od Sarčevića iz Rijeke. Riječanin je slavio 3:2. Veliki uspjeh napravila je i Matea Ombla. Iako joj je ovo tek prva sezona u mlađim kadetkinjama, Ombla je nastupila prvi put u kategoriji kadetkinja i osvojila treće mjesto. U polufinalu je poražena od Lee Rakovac, kasnije pobjednice.