Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ništa nismo željeli prepustiti slučaju

Autor: Viktor Bogut

07.12.2009. 23:00
Ništa nismo željeli prepustiti slučaju


Dobro smo proučili njihovu postavu. Znali smo snagu njihovih igrača i na taj način postavili naše
Dojmljivo su kuglači Zadra odradili uzvratni dvoboj prvog Kola Europske lige u rumunjskom Cluju. Nakon što su u prvoj utakmici slavili 7:1, slično su uspjeli izvesti i u Cluju, gdje su Zadrani slavili 6:2 i na taj način dokazali da igraju u velikoj formi.
– Dobro smo se pripremili za taj dvoboj. Nismo ništa željeli prepuštati slučaju – kazao je trener Zadra Šime Mijolovi, nastavivši: – U potpunosti smo poštovali ono što smo dogovorili prije utakmice. Igrači su zaista bili koncentrirani i u potpunosti ispunili zahtjeve stručnog stožera.
A oni su bili…
– Prije svega smo dobro proučili njihovu postavu. Znali smo snagu njihovih igrača i na taj način postavili naše. Moji igrači su to odlično odradili. Postavili smo našeg najmlađeg igrača Hrvoja Marinovića na Mihalciua, njihov najboljeg igrača, i na neki način ga žrtvovali.
Sve je odlično krenulo za vas. Vrlo brzo ste došli do dvije pobjede koje su osigurale prolaz u drugi krug. Čak je i Marinović skoro dobio Mihalciua.
– Mladi Marinović je odigrao odlično. Dobio je prva dva seta. Nakon toga se domaćin razigrao i u konačnici slavio zbog razlike u drvima. Da je bilo malo više sreće, mogao je to Marinović dobiti.
Osim Marinovića, u Cluju je nastupio još jedan junior.
– Radi se o Davoru Zokoviću kojemu je ovo bio prvi nastup za Zadar.
Mladi Splićanin je odigrao odlično?
– Zaista je dobro reagirao. Zamijenio je Marija Baljka i nakon toga okrenuo meč. Dobio dva seta i osigurao nam poen. Za svaku pohvalu.
U idućem kolu igrate protiv njemačke Victorije Bamberg, momčadi koja vas je prošle sezone izbacila. Šanse?
– 50:50. Prošle sezone smo odigrali katastrofalno kod kuće. Iako smo bili mnogo bolji u gostima, nismo uspjeli ispraviti kiks u našoj kuglani.
Vjerujete da im možete vratiti ove sezone?
– Mislim da možemo.
Prvi dvoboji četvrtfinala Europske lige su u siječnju. Prije toga se mora vratiti na domaće prvenstvo. U subotu u Zadar stiže momčad Konikom Osijeka.
– Na domaćem terenu smo uvijek favoriti, a idemo na pobjedu gdje nastupamo. Ovo je vrlo važan dvoboj za nas. Pravi derbi hrvatskog kuglanja. U slučaju uspjeha pobjeći ćemo Osječanima na šest bodova razlike na tablici. U svakom slučaju, bit ćemo maksimalno koncentrirani i motivirani u tom dvoboju. Očekujem nova dva boda.