Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Omiljeni svetac doplovio lađom

07.12.2011. 23:00
Omiljeni svetac doplovio lađom


Dječjem veselju i radosti nije bilo kraja kada im je iskrcavši se sa svog plovila pristupio sv. Nikola, noseći sa sobom naprtnjaču punu lijepih i slatkih darova


Ovogodišnji blagdan Sv. Nikole, biskupa zaštitnika ribara, pomoraca, siromašnih, a posebno djece, zasigurno će ostati u sjećanju najmlađim Ninjanima, polaznicima Dječjeg vrtića “Morska vila”.
Njih pedesetak sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicom vrtića prof. Irenom Ćuk na gatu Gospinog mula priredili su svečani doček dragom gostu biskupu sv. Nikoli koji je u ninski porat za ovu priliku doplovio posebnom lađom.
Dječjem veselju i radosti nije bilo kraja kada im je iskrcavši se sa svog plovila pristupio sv. Nikola, noseći sa sobom naprtnjaču punu lijepih i slatkih darova. Nakon kraćeg zadržavanja na obali mališani su se zaputili u zgradu vrtića.
Zahvalivši na dobrodošlici, sv. Nikola je oko sebe okupio mališane. Zaželio im je vesele, sretne i ugodne blagdane te im je iz svoje bogate i teške naprtnjače podijelio pripremljene paketiće pune raznih slatkiša.
Kada je podijelio sve što je imao, dragi bradati i sijedi dječji ljubimac pozvao je mališane da zajedno zapjevaju što su oni s užitkom i prihvatili. Iza pjesme i plesa ispričao im je nekoliko priča, a onda je uslijedilo neizostavno zajedničko fotografiranje.