Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sisak mali otkrio velike nade

07.12.2011. 23:00
Sisak mali otkrio velike nade


Sisak mali naziv je plivačkog mitinga na čijem su sedmom izdanju uspješne nastupe upisali najmlađi predstavnici Zadra i Jadere.
U konkurenciji više od 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske Zadrani su osvojili ukupno osam odličja, od čega je jedno Jaderino, a sedam kluba koji je prvi put sudjelovao na već tradicionalnoj smotri u Sisku.
U pratnji trenera Željka Olujića uzdanice Zadra istaknule su se u sve tri dobne skupine (2000., 2001. i 2002. godište) , a do zlata su doplivali Luka Perović na 100 m prsno i Božo Puhalović na 50 m leđno.
 Na postolje se od plivača Zadra najviše puta penjao Marko Radović, koji je u disciplinama 50 m slobodno, 100 m mješovito i 50 m prsno osvojio tri srebra, odnosno Božo Puhalović, koji je spomenutom zlatu dodao i bronce na 50 slobodno i 100 m mješovito. U Klubu još ističu tri ostvarena četvrta mjesta (Marko Radović, Božo Puhalović i Lovre Marković), ali i podatak da je svih osam sudionika mitinga isplivalo svoja najbolja vremena.
Petra Rudić (2001.) zlatom je na 50 m slobodno i četvrtim vremenom u disciplini 50 m leptir predvodila Jaderin jedanaesteročlani sastav, dok se za dobre rezultate pobrinuo i njen godinu dana stariji klupski kolega Ante Nižić. On je u konkurenciji na 100 m prsno zauzeo peto, a na 100 m slobodno četvrto mjesto. Kao i plivači Zadra, Jaderini predstavnici također su se mogli pohvaliti novim osobnim rekordima.


Zadrani u Sisku


ZADAR: Marko Radović, Lovre Marković, Nika Kotlar, Niko Aras, Božo Puhalović, Luka Perović, Ivan Medanić, Luka Smrkinić. Trener: Željko Olujić.
JADERA: Andrija Smolić, Ante Nižić, Stipe Medić, Mateo Škalec, Renato Govorčin, Anđela Oštrić, Barbara Ćustić, Petra Rudić, Sara Radman, Nika Sipina, Nikita Baraba. Trener: Vitomir Burčul.




Leo Badvek nadmoćan u Šibeniku


Dok su najmlađi plivali u Sisku, u Šibeniku su proteklog vikenda održana dva nova kola Lige Šibenik – Zadar. Kao i do sada, najbolje rezultate postigao je Jaderin kadet Leo Bavdek, koji je u pet isplivanih disciplina nadmoćno uzeo četiri prva mjesta (50m prsno, 200m leđno, 400m mješovito i 1500m slobodno).