Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ponoviti izdanje s Višnjika

Autor: Andrija Prović

08.01.2010. 23:00
Ponoviti izdanje s Višnjika

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nova pobjeda nad Croatijom donijela bi “kraljicama Višnjika” mnogo više od učvršćivanja druge pozicije


Pred košarkašicama s Višnjika je jedno od težih gostovanja. U utakmici 10. kola sutra (18 sati) će se u Zagrebu susresti s uvijek opasnom ekipom Croatije. Bez obzira na dva uzastopna poraza (u 8. kolu od Agrama i 9. od Požege), ekipa Đure Simona i dalje je u utrci za drugo mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Iz tog razloga Zagrepčanke će dati sve od sebe ne bi li prekinule negativni niz. Još jedan razlog za oprez Zadranki leži u činjenici da je Croatia vrlo dobro posložena ekipa predvođena Nikolinom Ilijanić te da sigurno nisu zaboravile poraz iz trećeg kola. Da podsjetimo, Zadranke su tada na Višnjiku slavile s 15 koševa razlike (75:60) odigravši jednu od najboljih ovosezonskih utakmica, dok Croatija, iako favorizirana, praktički nije niti imala priliku za preokret.
Od trenerice Zadra, Marije Mazije, pokušali smo saznati mogu li njene igračice opet ponuditi slično izdanje.
– U utakmicu 10. kola ulazimo bez imperativa pobjede i potpuno rasterećene. Bilo bi lijepo ostvariti i drugu pobjedu nad Croatijom, no to će biti vrlo teško. One su se u odnosu na susret trećeg kola pojačale s dvije nove igračice, a ne treba niti napominjati kako je njihov cilj Liga za Prvaka. Ekipa s takvim ambicijama svakako će nastojati da ne izgubi i treću uzastopnu utakmicu, no na nama je da damo sve od sebe pa što bude. Pokušali smo rasteretiti naše igračice naglašavajući kako pobjede trebamo tražiti u prvom redu u domaćim utakmicama sa Pulom i Požegom, ali ako se ukaže prilika, sigurno ćemo je pokušati iskoristiti. U svakom slučaju, ovaj će nam dvoboj dobro poslužiti za provjeru forme pred nastavak prvenstva – mišljenja je Marija Mazija.
Nova pobjeda nad Croatijom donijela bi “kraljicama Višnjika” mnogo više od učvršćivanja druge pozicije. Naime, slavlje u dvoboju s, po kvaliteti i ambicijama, drugom ekipom lige uvelike bi im otvorilo put ka Ligi za prvaka. S druge pak strane, i u slučaju negativnog rezultata “bijelo-plave” će imati dovoljnu bodovnu zalihu koja će im, ako ništa drugo, omogućiti lakše ostvarenje primarnog cilja, a to je peta uzastopna sezona u A-1 ligi.
Po pitanju zdravstvenog stanja u redovima Zadranki nema većih problema. Iako Marina Akšamović ima manju ozljedu zgloba, a Ina Marin je preboljela virozu, od Marije Mazije saznajemo da će njena ekipa u Zagreb otputovati u punom sastavu.
Raspored 10. kola: Croatia 2006 – Zadar (nedjelja, 18), Agram – Plamen Požega, Studenac Omiš – Split, Trešnjevka – Biska Pula.