Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Proslava blagdana Isusova krštenja u Ninu

08.01.2012. 23:00
Proslava blagdana Isusova krštenja u Ninu


Posebno svečano bilo je jučer u Ninu gdje se pored blagdana Krštenja Isusova slavio i spomendan sv. Ambroza, jednog od četvorice zaštitnika grada. Sv. Ambroz se već stoljećima u Ninu štuje upravo 8. siječnja. U sklopu svetkovine u svečevom zdanju, podignutom njemu u čast još u 13. stoljeću, održano je liturgijsko slavlje. Homiliju je u zajedništvu s brojnim okupljenim vjernicima održao dekan Ninskog dekanata don. Božo Barišić.
– Slaveći blagdan Krštenja Gospodinova sjećamo se dolaska Isusa Krista na rijeku Jordan gdje ga na početku njegova javnog djelovanja krstio sv. Ivan. To je čin koji nas poziva na obraćenje, na novi život i vjernost savezu koji je Bog sklopio sa svojim izabranim narodom. Isus Krist tim činom želi pokazati da nam je u svemu jednak osim u grijehu. Njegovim silaskom u vodu započinje nova era čovječanstva, kreće jedan novi život.
Jučerašnje blagdansko slavlje u crkvi sv. Ambroza svojim nastupom su uveličali članovi domaćeg mješovitog Katedralnog župnog zbora “Sv. Marcela”.