Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Stanko Čota naslijedio Marija Baljaka

08.01.2012. 23:00
Stanko Čota naslijedio Marija Baljaka


Kuglana mi je nekako legla i sve se posložilo na način na koji sam želio. Nadao sam se da ću ući među osam, a onda sam znao da je sve otvoreno – istaknuo je Stanko Čota


Uspjesi Kuglačkog kluba Zadar nastavljaju se. Jučer je titulu pojedinačnog prvaka Hrvatske osvojio Stanko Čota, koji je tako naslijedio Marija Baljaka, zadarskog kapetana koji je do naslova stigao prošle godine. U Vrbovskom, gdje je održana završnica, Čota je bio fantastičan. Od početka do kraja je kuglao odlično i na neki način napravio malo iznenađenje.
– Ne mogu reći da sam se ovome nadao, jer sam nastupio u kuglani koju nikada prije nisam isprobao. Nezgodno je tada reći da očekuješ titulu, ali dobro sam se osjećao. Kuglana mi je nekako legla i sve se posložilo na način na koji sam želio. Nadao sam se da ću ući među osam, a onda sam znao da je sve otvoreno – istaknuo je Čota, koji je u prvom kolu glatko svladao Sinišu Čalića, da bi u drugom bio bolji od Nedjeljka Jeličića. U četvrtfinalu se Čota trebao sastati s klupskim suigračem i braniteljem titule Mariom Baljkom, ali Zadranin je kiksao već u prvom kolu protiv Bjelovarčanina Zlatka Betlehema.
– Očekivao sam da ću igrati protiv Baljaka u četvrtfinalu, ali to se nije dogodilo. Tada mi se malo i otvorio put prema medalji.
U četvrtfinalu je Čota s glatkih 4:0 osvetio Baljka i preko Betlehema stigao do polufinala, gdje ga je očekivao Matko Bulka iz Konikom Osijeka. Čota je slavio sa 3:1 (636 – 651).
– Odigrao sam odlično to polufinale. Poveo sam sa 2:0 u setovima, ali nije to bila bog zna kakva razlika u drvima. A onda sam dobio žuti karton, malo se povukao i on me je deklasirao u trećem setu. Znao sam da ću u posljednjem setu morati pobijediti ili bar uzeti bod. Uspio sam doći do pobjede.
U finalu je Splićanin u redovima Zadra igrao protiv Andreja Kovača iz Zaprešića. U dvoboju malih rezultata, slavio je Zadranin.
– Logično je da smo u tom finalu i ja i on odigrali nešto lošije. Bilo je izrazito naporno igrati. U 10 sati ujutro smo igrali polufinale, a onda već u 12.30 sati finale. Mala je to bila razlika. Taman se ohladiš, a onda opet moraš izaći na stazu. No u konačnici sam zadržao koncentraciju i osvojio titulu.
Osim Čote, odličan je bio i Luka Ukalović koji je obranio prošlogodišnju broncu. Sve u svemu Zadrani su napravili dobru najavu pred nastavak prvenstva u kojem će pokušati nadoknaditi tri boda zaostatka pred vodećim Medveščakom.
– I dalje vjerujem da mi možemo biti prvi. No svi moramo biti u formi i svi moramo igrati dobro. Više nemamo pravo na kiks i baš zato moramo igrati napadački, a ne se povlačiti. Medveščak je prvi, ali nekako svi mislimo da najviše šansi za titulu ima Konikom Osijek. Imaju strašnu momčad i odličan raspored, jer sve najvažnije utakmice igraju kod kuće. Baš zato će i nama gostovanje u Osijeku biti možda i najvažniji dvoboj u drugom dijelu sezone. Smatram da u Osijeku možemo slaviti i na taj se način uplesti u borbu za titulu – zaključio je novi prvak Hrvatske.


Ukaloviću bronca, Baljak razočarao




Osim Čote na završnici pojedinačnog prvenstva Hrvatske iz redova Zadra nastupili su još Mario Baljak i Luka Ukalović. Najveće razočaranje bio je nastup Baljka, branitelja titule, koji je ispao već u prvom kolu od Bjelovarčanina Zlatka Betlehema. Ukalović je bio mnogo bolji. On je u konačnici osvojio treće mjesto. Pobijedio je prvo Šerifa Begića iz Rječine, a nakon toga Leke-Milvića iz đakovačke Fortune. U četvrtfinalu je Ukalović svladao Anđelka Grubara, člana splitskog Poštara, da bi u polufinalu izgubio od Andreja Kovača.