Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za još deset studenata po 500 kuna

Autor: Branko Božić

08.01.2013. 23:00
Za još deset studenata po 500 kuna

Foto: Branko BOŽIĆ



U svečanoj atmosferi u Općinskoj vijećnici potpis na ugovore pored načelnika Surića stavili su studenti Amalija Glavan, Mateo Šango, Matea Skoblar, Sara Begonja, Tomislav Kršlović, Vladimir Zanki, Barbara Glavan, Dalibor Matulj, Laura Grbić i Ante Begonja


Privlačka općinska uprava na čelu s načelnikom Ivom Surićem i ove je godine unatoč mjerama štednje na prijedlog Upravnog odjela za društvene djelatnosti a uz blagoslov Općinskog vijeća, odlučila darovitim studentima iz Privlake dodijeliti studentske stipendije za akademsku 2012./2013. godinu.
Nakon što je bio raspisan javni natječaj, po zadanim kriterijima na njega se javilo 11 studenata. Općinsko tročlano povjerenstvo na čijem je čelu uz dvojicu općinskih pročelnika Mira Bokaru i Tomislava Glavana bio načelnik Ive Surić, obradilo je sve zahtjeve i izvršilo bodovanje nakon čega je utvrđena lista kandidata. Po toj listi 10 studenata je zadovoljilo kriterije. Oni će dobivati ubuduće novčane potpore u mjesečnom iznosu od 500 kuna, dok će im stipendije za lanjske mjesece biti isplaćene retroaktivno. Odlukom Općine na osnovu uvjeta kriterija, studenti će se osloboditi povrata stipendija ako polože redovito godinu studija bez ponavljanja.
U svečanoj atmosferi u Općinskoj vijećnici potpis na ugovore pored načelnika Surića stavili su studenti Amalija Glavan, Mateo Šango, Matea Skoblar, Sara Begonja, Tomislav Kršlović, Vladimir Zanki, Barbara Glavan, Dalibor Matulj, Laura Grbić i Ante Begonja.
Načelnik Surić je dao do znanja studentima kako je ulaganje u njih ulaganje u bolje sutra te kako će općinska uprava voditi itekako računa da se potpore studentima na vrijeme i transparentno isplaćuju.
– Duboko se nadam da ćemo unatoč krizi i recesiji i u idućoj godini za ove kao i za potpore srednjoškolcima koje, također isplaćujemo osigurati još više novca iz proračuna. Nastojat ćemo da što veći broj studenata i učenika dobije pomoć Općine Privlaka i to prije svega oni studenti s tehničkim usmjerenjima jer će oni ovoj općini ubuduće itekako trebati s obzirom na to da uskoro krećemo s otvaranjem gospodarske zone “Sabunike” i još nekoliko sličnih projekata. Nadalje, ja bih osobno, kao i moji suradnici, bio presretan da svi vi postignete takve rezultate da dobivene stipendije ne morate vraćati, rekao je načelnik Ive Surić prilikom obraćanja studentima i njihovim roditeljima.
Uime nagrađenih studenata te njihovih roditelja privlačkim općinskim vlastima i svima koji su radili na ovom projektu se zahvalio student Mateo Šango, rekavši uz ostalo da je ovo za njih još jedan veliki poticaj i podrška što će oni svojim znanjem, zalaganjem i ponašanjem zasigurno znati cijeniti te u konačnici opravdati.
Uz “novopečene” studente općinska uprava na isti način podupire od ranije još desetoricu studenata: Paula Matulj, Matej Majcenović, Ivona Mustać, Anđela Zanki, Valentina Jurac, Josipa Mustać, Tomislav Mate Grbić, Nevena Grbić, Tamara Perković i Ana Šarić. Za sve navedene studentske potpore kao i za srednjoškolske pokaze Općina će iz ovogodišnjeg proračuna, teškog 13,3 milijuna kuna, izdvojiti više od 110.000 kuna.