Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Želje su jedno, realnost drugo

Autor: Viktor Bogut

08.01.2013. 23:00
Želje su jedno, realnost drugo

Foto: Marin GOSPIĆ



Želimo pokazati sve što smo sagradili u ovoj sezoni i pružiti igru koja nas je karakterizirala tijekom cijele sezone. To bi značilo da smo sazreli kao momčad – kaže Žorž


Da mi je netko na početku sezone rekao da ću početkom 2013. najavljivati dvoboj između svoje momčadi i Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića ne bih mu vjerojatno – iskren je bio Marko Žorž, trener Sonik-Puntamike, čija momčad ove sezone još ne zna za poraz. Naime, Puntamičani su prvi dio sezone u A-2 ligi završili sa 11 pobjeda i niti jednim porazom, a ista stvar se dogodila i u Kupu gdje su pobijedili svih sedam utakmica.
– Utakmica sa Zadrom nam je nagrada za sve što smo već ostvarili u Kupu. Tu nagradu su moji igrači zaslužili jer su vrijedno trenirali tijekom priprema i kasnije kad je počela sezona. Zaista smo se potrudili i drago mi je da se naš trud isplatio.
A danas će Puntamičani dobiti za klasu jačeg protivnika od svih dosadašnjih. Zadar je ipak druga razina. ABA liga je miljama ispred domaćeg prvenstva i danas je Zadar, unatoč šokatnom porazu od Krke, veliki favorit.
– Zadar je fantastična momčad. To sam i rekao igračima, jer ostvariti šest pobjeda u ABA ligi koja je najjača i najizjednačenija do sada je veliki uspjeh. Zadar je doživio nekoliko nespretnih poraza, ali ne smije se pobjeći od činjenice da igraju dobro.
Ipak, strateg Puntamičana ističe da njegova momčad ne namjerava u današnji dvoboj ući s bijelom zastavom.
– Naravno da nada postoji. Želimo pobijediti. Kada igraš karte, ili frenje želiš pobijediti, a kamoli kada igraš protiv Zadra. Taj sportski motiv postoji, ali ipak želja je jedno, a realnost i mogućnosti drugo. Od svojih igrača očekujem da odigraju maksimalno, da pruže najbolji mogući otpor Zadra, a rezultat kakav ispadne. Imperativa nemamo, nama je mnogo važniji subotnji dvoboj protiv Solina.
Ove sezone Sonik-Puntamika prepoznatljiva je po odličnoj obrani, po nekada i fanatičnoj igri, pogotovo protiv jačih momčadi. Sigurno je da će Puntamičani taj recept pokušati prenijeti i danas. No, velika je opasnost i da mladi igrači Sonika “izgore” protiv ovakvog protivnika.
– Neke situacije se u sportu ne mogu predvidjeti. Ovo je jedna od njih. Sigurno da postoji opasnost da izgorimo, jer imamo zaista mladu momčad. Mnogi igrači nikada nisu igrali utakmicu protiv ovako jakog protivnika. Ja sam svojim igračima već pokušao ukazati na zamke ovakvog susreta. Moramo odigrati bez imperativa, ali moramo biti i realni. Želimo pokazati sve što smo sagradili u ovoj sezoni i pružiti igru koja nas je karakterizirala tijekom cijele sezone.
Što to konkretno znači?
– Moramo igrati odličnu obranu i pametno i rezonski igrati u napadu. Ako tako odigramo, a doživimo bilo kakav poraz, bit ću zadovoljan. To bi značilo da smo sazreli kao momčad. A za pobijediti Zadra, ipak je potrebno dati i više od 100 posto i imati i mnogo sreće – dodao je Žorž, svjestan činjenice da je Kup uvijek nepredvidljiv, što su i Puntamičani jednom itekako dokazali.


Na vrijeme po ulaznice




Iz oba kluba pozivaju da svi oni, koji namjeravaju doći na večerašnju utakmicu, na vrijeme nabave ulaznice, kako bi se izbjegla gužva pred sam početak. Cijeli dan ulaznice se po cijeni od 20 kuna mogu kupiti u Agenciji Terra na Boriku, Rent a car A&R na Branimiru i u knjižari Šokota na Kalelargi. Blagajna u Jazinama otvara se u 18 sati.


Kup Krešimira Ćosića


Raspored četvrtfinala: Danas: Sonik Puntamika – Zadar (19), Zagreb – Cibona (18). Odigrano: Osječki Sokol – Split 69:93. Jolly – Cedevita 55:88.
Završni turnir na rasporedu je od 5. do 7. veljače.