Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Znaju sve o knjigama, filmovima, glazbi i mitologiji

08.01.2014. 23:00
Znaju sve o knjigama, filmovima, glazbi i mitologiji


Kum, Nemoguća misija, Psiho i Ratovi zvijezda samo su dio tematike čija glazba se jučer mogla poslušati i prepoznati u sklopu još jednog edukativnog kviza u Gradskoj knjižnici Zadar. Polaznici kviza su korisnici knjižnice, učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole, te prvih razreda srednje škole, a jučer se odgovaralo uistinu na svašta, o Carevom novom ruhu, Mickeyju Mausu, a obrađivale su se i poznate TV serije, pa se tako i pitala struka Teda Mosbyja iz serije “Kako sam upoznao vašu majku”.
– S vremenom vidimo što polaznici najviše prate, pa se onda prema takvim temama i orijentiramo, pojasnila je voditeljica Tina Mihić, čijim se dolaskom u Gradsku knjižnicu Zadar ova aktivnost još više pojačala.
Naime, kvizovi se povremeno u Gradskoj knjižnici održavaju već dulji niz godina, no u posljednjih godinu dana otkako je njihovo vođenje preuzela Tina Mihić, program se intenzivirao, a i djeca su pokazala novi interes. Trenutna grupa poprilično je aktivna, a knjižnica je na njihove potrebe i reagirala, pojasnili su zaposlenici.
Kviz za sedme i osme razrede osnovne te prve razrede srednje škole održava se tijekom ljetnih i zimskih praznika te na pojedina posebna događanja, poput Mjeseca hrvatske knjige ili Dana hrvatskih knjižnica. To je jedna od uobičajenih aktivnosti u knjižnicama, a cilj je da se djeca pritom zabave te da onda nešto i nauče. Pitanja su vezana za naslove knjiga, autore, ali i za različite teme kao što su mitologija, glazba, filmovi… doznajemo.
A i načini rada su raznoliki, ponekad se igra pantomima s naslovima knjiga i filmova, a od tematike najdraži su im mitologija, fantasy romani i filmovi kazuje voditeljica Tina Mihić.
Jučer se o mitologiji i književnosti odgovaralo putem abc pitanja, bilo je tu nešto i povijesti i zemljopisa, a puštala se i filmska glazba. Nisu izostale niti nagrade – u obliku bombona i čokolade.