Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cijelo naselje izgrađeno bez građevinske dozvole?!

08.02.2011. 23:00
Cijelo naselje izgrađeno bez građevinske dozvole?!


Nakon svega ovog, dokle mi trebamo potpisivati peticije i izvlačiti bezbrojne dokumente i rješenja koja odavno postoje u ministarstvima i u nadležnim tijelima – pitaju se mještani Kruševa


Mještani novog naselja Vrkići Brajnovići u Kruševu, organizirali su potpisivanje peticije za legalizaciju naselja. Naselje je u sklopu obnove izgrađeno još 1997. ali do dan danas mještani ne mogi ishoditi vlasničke papire. Nekima, poput Željka Vrkića, nije ni završena obnova pa su sami poduzeli gradnje koje ne mogu legalizirati i na koje ne mogu priključiti niti na vodu, niti na struju.
Peticiju je potpisalo 95 mještana s time da troje nije znalo svoj JMBG. Proslijedit ćemo peticiju nadležnim uredima za obnovu u Gradu Obrovcu, Zadarskoj županiji, ali i Upravi za obnovu Ministarstva regionalnog razvitka. Pitamo se i danas, nakon svega ovog, dokle mi trebamo potpisivati peticije izvlačiti bezbrojne dokumente i rješenja koja odavno postoje u ministarstvima i u nadležnim tijelima, rekao je Vrkić.
Više je nego izvjesno kažu Kruševljani, da je cijelo naselje izgrađeno bez građevinske dozvole, pa 50-tak vlasnika ne može legalizirati objekte koje im je izgradila država. Željko Vrkić je jedan od onih kojima su izgrađeni samo temelji, ali su dobili rješenje da su im kuće u cijelosti gotova. Čak je 1997. izvršen čak i tehnički prijem cijelog naselja. Kao objašnjenje cijele situacije iz resornog ministarstva stigao je odgovor vezan za objekt Željka Vrkića. U dvije rečenice se kaže: „Uputa za sanaciju predmetne obiteljske kuće je izrađena te je izdan nalog stručnom nadzoru. Početak radova obnove na predmetnom objektu je kasnio zbog rješavanja vlasničkih odnosa na građevinskoj parceli, kaže se u odgovoru Uprave za obnovu.