Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Perinović: I u Kupu imamo ambicija

08.02.2011. 23:00
Perinović: I u Kupu imamo ambicija


Naše primarne ovosezonske ambicije vezane su uz ostanak u Prvoj ligi, no to ne znači da i u Kupu nemamo ambicija – kaže Romano Perinović


Tri dana pred početak proljetnog dijela Prve HRL i nastavka potrage za ostankom u prvoligaškom društvu, rukometaši Zadra odradit će susret osmine finala Kupa. Momčad iz Mocira danas će u 18.30 ugostiti Poreč, trenutačno 10-plasirani sastav Premijer lige. S kakvim ambicijama i kakvim šansama njegova momčad ulazi u osminu Kupa, upitali smo Romana Perinovića, stratega Zadra.
– Kakve su nam šanse to je teško reći. Poreč je relativna nepoznanica, no sama činjenica da je član Premijer lige svrstava ga u ulogu favorita. Od okupljanja momčadi tijekom zimske stanke ovo će nam biti tek četvrta utakmica, tako da je nezahvalno prognozirati ishod, no u dobroj smo formi te je sigurno da ćemo u dvoboju s Porečom ići na pobjedu – rekao je Perinović, treći ovosezonski trener Zadra, kojem je prva utakmica na klupi “plavih” bila upravo u Kupu. Zadar je u šesnaestini finala svladao vodičku Olimpiju, a Perinović je od tada bilježio samo pobjede. Njegovi su izabranici slavili u ligaškom ogledu s Prelogom, odnosno u predstojećim prijateljskim susretima.
– Naše primarne ovosezonske ambicije vezane su uz ostanak u Prvoj rukometnoj ligi, no to ne znači da i u Kupu nemamo ambicija. Pored sportskog motiva – želje za pobjedom u svakoj utakmici, i u ovom ćemo natjecanju nastojati dogurati što dalje – podvukao je Perinović.
Zadarske nade podgrijava podatak da su Istrani za vrijeme zimske stanke ostali bez čak osam igrača, a motiv više bit će im i potencijalni suparnici u sljedećoj fazi. Naime, uz malo sreće kod izvlačenja parova četvrtfinala, rukometaši iz Mocira mogli bi se susresti s nekim od niželigaša. U prijevodu, put do polufinala na taj bi im način bio kudikamo izgledniji.
Parovi osmine finala Kupa: Zadar – Poreč (srijeda, 18.30), Nexe – Zamet, Arena Jadrograd – Croatia Osiguranje Zagreb, Bjelovar – Siscia, Buzet – EMC Split, Vidovec BIOS – Međimurje, Spačva Vinkovci – Dubrava, AG Dinas – Rudar.


 DVAPUT U ČETVRTFINALU KUPA




U posljednjem desetljeću rukometaši Zadra dvaput su, i to kao drugoligaši, igrali četvrtfinale Kupa u kojem su u svojoj dvorani doživjeli poraze. U sezoni 2003./04. momčad iz Mocire nakon izvođenja sedmeraca izbacio je Zamet, a 2008./09. bolja od Zadra bila je Perutnina Pipo IPC (26:28). Prije Čakovčana Zadar je izbacio prvoligaša Splita u završnici Kupa Dalmacije. Lani je u osmini finala Zadar u Mocirama zaustavila Moslavina (28:31).


 S POREČOM NAKON ŠEST GODINA


Zadar i Poreč posljednji su put službenu međusobnu utakmicu odigrali 4. lipnja 2005. u kvalifikacijama za Prvu ligu. Zadar je pobijedio u Mocirama 28:23, no svejedno je Poreč kraj kvalifikacija dočekao kao prvoligaš, dok se Zadar spustio u Drugu ligu.
Za Zadar su u toj utakmici nastupili: Zelić, D. Surać, Škulić, Jerak, Šiklić, Ninčević, Batur, Buovac, Knez, Nekić, Peša, Humbolt, I. Surać, Torbarina. Trener: Zoran Mikulić.