Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Za malu školu 40 tisuća kuna

08.02.2012. 23:00
Za malu školu 40 tisuća kuna


Manji dio troškova u iznosu po 50 kuna mjesečno pokrit će roditelji. Uprava škole budućim je prvašićima stavila na raspolaganje učionice sa svom pratećom opremom u zgradi matične škole u Ražancu, kaže pročelnik Jordan


U skladu s odobrenjem Općinskog vijeća i njegova predsjednika Predraga Duševića, a shodno prvotno postignutom dogovoru općinskog načelnika Dragutina Miočića i ravnatelja ražanačke Osnovne škole Jurja Barakovića prof. Frane Lukića, ovih je dana desetu godinu zaredom krenula s radom mala škola. Nastavom što će je do početka lipnja provoditi profesorica predškolskog odgoja Zlata Miočić Stošić iz Rtine, ukupno je obuhvaćeno 25 djece predškolske dobi, dvoje više nego lanjske godine, iz Ražanca, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova, Krneze, Jovića i Radovina.
Kako nam je pojasnio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ražanac Damir Jordan, za rad male škole iz ovogodišnjeg će se proračuna osigurati približno 40.000 kuna.
– Manji dio troškova u iznosu po 50 kuna mjesečno pokrit će roditelji. Uprava škole budućim je prvašićima stavila na raspolaganje učionice sa svom pratećom opremom u zgradi matične škole u Ražancu kao i njenim područnim odjeljenjima na čemu smo neizmjerno zahvalni upravi škole, ravnatelju Lukiću. Nažalost, zbog štednje nešto slabijeg punjenja proračuna nismo bili u mogućnosti organizirati za djecu besplatan prijevoz, tako da ih od kuće na nastavu i natrag prevoze njihovi roditelji, kaže pročelnik Jordan.
Profesorica Zlata Miočić Stošić koja ovaj posao više nego uspješno radi već niz godina, krstareći svakodnevno općinom Ražanac uzduž i poprijeko u vremenu od 11.30 do 17 sati, rekla nam je kako najviše osam mališana pohađa nastavu u Ražancu. U područnom odjeljenju u Ljupču, kojem pored ovog mjesta još gravitiraju Ljubački Stanovi, četvero je djece, u Radovinu ih je sedmero, u Rtini dvoje, u Jovićima troje, a u Krnezi jedno dijete.