Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jazine II slave titulu prvaka

Autor: Viktor Bogut

08.02.2013. 23:00
Jazine II slave titulu prvaka

Foto: PIXELL



Prije 11. kola postojala je teoretska šansa da Zara dostigne nove prvake, ali u međusobnom dvoboju Jazine su potvrdile da su ove sezone prejake za sve konkurente u Zadarskoj županiji


Nakon 11. kola Prve županijske pikado lige Jazine II su potvrdile titulu prvaka u sezoni 2012./13. i tako osigurale put na završnicu Prvenstva Hrvatske koje će se održati u Senju. Prije 11. kola postojala je teoretska šansa da Zara dostigne nove prvake, ali u međusobnom dvoboju Jazine su potvrdile da su ove sezone prejake za sve konkurente u Zadarskoj županiji. Zanimljivo, upravo je poraz od Zare u prošlogodišnjem prvenstvu u posljednjem kolu odnio Jazinama titulu, pa je zadovoljstvo momčadi koju vodi Mladen Kurtin još veće. Jazine II su i bez Roka Sturnele, najboljeg pojedinca lige, uspjele uvjerljivo savladati sve prepreke koje su im se na putu našle i zasluženo slave titulu prvaka Zadarske županije.
Na drugo mjesto se probila momčad Barba iz Sukošana, koja se bodovno izjednačila sa Zarom, ali Barba ima prednost u međusobnom omjeru jer ih je oba puta ove sezone savladao (9:7 u gostima i 10:6 kod kuće). Zara ima nešto lakše protivnike do kraja, dok Barba mora na megdan dosad neporaženim Jazinama. Borba za drugo mjesto bit će itekako zanimljiva. Možda je Barba mogao i bolje iskoristiti gostovanje kod 3M-a, ali na kraju su, u tom više uzbudljivom nego kvalitetnom meču, bodovi podijeljeni a konačni rezultat je bio 8:8. Igrač iznenađenja u domaćem 3M-u bio je Tomislav Džaja, koji je ostvario tri pobjede.
Nakon lošeg početka sezone Novi Bokanjac je konsolidirao redove i ušao u seriju s tri pobjede što ga je dovelo do četvrtog mjesta. Iza Barbe i Zare zaostaju samo dva boda. U sljedeća dva kola igraju upravo protiv tih momčadi. Možda još nije kasno da se i Bokanjani uključe u borbu za drugo mjesto. Posljednju pobjedu Novi Bokanjac je ostvario na domaćem terenu protiv posljednjeplasiranog Libertyja, a bilo je gustih 9:7. Šansu za bod gostiju imao je Ivan Ražnjević u srazu sa Šimom Z. Buterinom, ali izlaz je ostao veliki problem Raži ove sezone.
Ako ne želi preseliti u drugoligaško društvo Libertyju je nužna pobjeda u sljedećem kolu kada igraju protiv CD-a. Isto vrijedi i za Zemuničane jer ih do kraja očekuju utakmice protiv Barbe i Zare koje se bore za drugo mjesto na tablici i protiv njih će biti teško izvlačiti se.
Na sigurnom petom mjestu je iskusni Vidikovac, koji je nakon tri poraza za redom uspio slaviti u gostima protiv CD-a u Zemuniku. Završilo je uvjerljivih 11:5 za Vidikovac što im donosi miran nastavak prvenstva bez velikih briga oko borbe za ostanak.